5 aylık evliyim, ne olduğunu henüz çözemediğim bir sorunum var. Cinsel birleşme esnasında yada öncesinde herhangi bir korku tedirginlik olmamasına rağmen cinsel birleşme tam olmuyor. Biraz kasıyorum kendimi. Bu nedenle bebek sahibi olamamaktan çok korkuyorum. İlk günlerde bir isteksizlik ve korku vardı. Gittiğim doktor herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Şimdi ne yapmalıyım?
Hale H. / Konya
Bir erteleme ve kaçınma hastalığı olan vajinismus; hafif bir kasılmadan tüm vücutta bir kasılmaya, endişe, korku, tiksinme ve panik haline, bacakların açılmalarını engelleyecek boyutlarda sıkıca kapatılmasına veya elle eşi itmeye kadar değişik şekillerde ortaya çıkabilir ve çaresizlikle yaşanır. Zamanla cinsel isteksizlik yapabilir. “Ya acırsa” diye korkup cinsel ilişkinin gerçekleşmesine izin vermemek için istemsiz bir şekilde yani kontrolünüz dışındaki bu kasılmalar bilinçdışınızdan köken alır. Öncelikle rahat olun. Vajina cinsel ilişki sırasında erkeğin penisinin büyüklüğü ya da küçüklüğüne göre kendini hazırlar. Vajina esneyebilen, genişleyebilen ve uzayabilen bir organdır yani vajinismus, genital organların anormalliğinden dolayı değildir. Ayrıca normal şartlar altında normal bir kızlık zarı kanamaz, delinmez, patlamaz, yırtılmaz, cinsel ilişki ağrı ve acı yapmaz. Nasıl ki kuru bir ekmeği çiğnemeden, tükürüğümüzle ıslatmadan yutmaya çalıştığımızda boğazımız kanarsa, acırsa, vajinanın içine de kuru kuruya penis sokulmaya çalışılırsa, ağrı acı ve kanama olur. Yani rahatsanız, kendinizi kasmazsanız, sulanmanız tam olmuş ise ilk gecede yüzüncü gece de ağrı, acı ve kanamanız olmaz. Çünkü vajinanın görevi penisi içine almak ve neslin devamını sağlamaktır. Vajina bu görevini yaparken neden sorun yaşansın? Gözümüzde görme işlemi sırasında ağrı, acı veya kanama oluyor mu? Ama gözümüze toz girse ve biz ovuştursak ağrı, acı ve kanama olabilir. Bu normal dışı bir durumdur. Son olarak şunu belirtmek doğru olur; oldukça karmaşık ve dikkat çekici bir problem olan vajinismusun %100 tedavisi vardır.
Bağırsak sağlığı, genel sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve mikrobiyom dengesi bu sağlığın önemli…
Aşkın derin cinsel bilgeliği, cinselliğin sadece fiziksel bir eylem olmadığını, duygusal, ruhsal ve enerjisel boyutlarının…
Anti-enflamatuar diyet, vücuttaki kronik enflamasyonu azaltmayı amaçlayan beslenme yaklaşımıdır. Kronik enflamasyon, cinsel işlev bozuklukları, kalp…
“Nutrasötikler”, besin ve ilaç karışımı olan, besleyici ve sağlık yararları sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler, yaşlanma…
“Andulasyon terapisi”, “biyomekanik vibrasyon” ve “infraruj (kızılötesi) ışınları” birleştirerek vücudun çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etmeyi…
Alkali diyet, vücudun pH dengesini alkalinize etmeyi amaçlayan bir beslenme tarzıdır. Bu diyet, asidik yiyeceklerin…