Eşcinsellik terminolojisinde kullanılan “coming out” terimi; Türkçede “kendini bulma, “açılma”, “dışarı çıkma”, “kendini ifşa etmek” veya “eşcinsel olduğunu açıklamak” olarak kullanılır.
“Dolap”, eşcinsel kimliğin saklanmasının metaforudur. “Dolaptan çıkma” ise eşcinsel kimliğini açıklamak anlamına gelir. George ve Behrendt, coming out işlemini 3 aşamaya bölerler: (1) Birinin kendilerini eşcinsel olarak kabullenmesi. (2) Diğer cinsel azınlıklarla özdeşleşme ve onlarla birlikte sosyal destek sistemini inşa etmek. (3) Bir kimsenin cinsel yöneliminin başkaları için önemli olduğunu kabullenme.
DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR
Coming out, aileye, arkadaşlara, iş arkadaşlarına, o anda birlikte olduğu partnerlere ve bir kişinin kültürel durumuna göre değişkenlik gösterebilir ve ilişkileri sorgulayıp yeniden tanımlamanın çok boyutlu ve sürekli devam eden bir sürecidir. Bu süreçte sık sık ortaya çıkan davranışsal, duygusal ve düşünsel öğeler detaylandırılır. Duygusal olarak haz, korku, utangaçlık, suçluluk ve heyecan gibi duygular, eşcinsel cazibe farkındalığı tarafından temin edilebilir. Davranışsal olarak eşcinseller, ancak cazibelerini entelektüel olarak anlayabildikten sonra duygularıyla hareket etmeye eğilim gösterirler.
“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…
Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…
“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…
Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…
Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…
En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…