Categories: Erken Boşalma

Erken Boşalma Tedavisine Duygusal Hazırlık

Erkeğin cinsel bir kusuru, hastalığı veya yetersizliğinden kaynaklanmayan “erken boşalma”, çiftin birlikte çözmesi gereken “cinsel uyumsuzluk” sorunudur. Sağlıklı ve mutlu bir cinsel ilişkide en önemli şeylerden biri cinsel uyumdur. Çiftin cinsel uyumu sağlanarak erken boşalma sorunun tedavisi oldukça kolay yapılabilmektedir. Bunun için çiftin tedaviye duygusal olarak hazır olması gerekir. Erken boşalma sorununuz yüzünden kendinizi gergin, sıkıntılı, suçlu, günahkâr, utanç ve cinsel aşağılık duygusu içinde hissediyor olabilirsiniz ama bu sorundan kurtulmak için ilk yapmanız gereken bu duyguların esiri olmamaktır. “Cinsel terapi” veya cinsel eğitim kitapları okuyarak ve cinsel eğitim videoları izleyerek kazanacağınız “cinsel kişisel gelişim” ile cinsel işlevlerinizi nasıl değiştireceğinizi ve geliştireceğinizi öğrenebilir ve cinsel yaşamınızı yeniden yapılandırarak, kendinizi ve partnerinizi mutlu edebilir, ilişkinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

DÜŞÜNCELER ERKEN BOŞALMAYA YOL AÇABİLİR…

Düşünme şekliniz ve ne yaptığınız, nasıl hissettiğinizi etkiler, yani duygularınızı ortaya çıkartır. İnsanı diğer canlılardan ayıran ve farklı kılan "düşünce"dir. İnsanın yaşamında her şey düşünceyle başlar ve düşünce sonsuzdur. Düşünce tıpkı "doğurgan bir ana" gibidir,"duyguları doğurur""Yine erken boşalacağım!", "Yine rezil olacağım!", "Bu seferde başaramayacağım, kendimi kontrol edemeyeceğim!", "Eşimi tatmin etmeliyim, edemezsem rezil olurum!" gibi düşüncelerden "utanç, suçluluk, günahkarlık ve cinsel aşağılık duygusu" gibi çok sayıda duygu doğabilir. Doğan duygular gelişerek önce duyumlara (kasıklarda kasılma, kalpte çarpıntı, nefeste hızlanma, bedende boşalma korkusunun hissedilmesi gibi bedensel tepkilere), sonra da bir sonuç olarak davranışlara (erken boşalma, seksten uzak durma) dönüşür. "Davranışlar" ise insanın eylemleri, söylemleri ve seçimlerinden oluşur. Düşünce tıpkı bir tohuma benzer, ne ekilirse o biçilir, yani bir gül tohumundan çalı büyümeyeceği ya da tam tersine bir çalı tohumundan gül açmayacağı gibi, olumsuz düşüncelerden olumlu duygular ve davranışlar doğmaz; olumlu düşünceler de mutlaka olumlu duygular ve davranışlar ortaya çıkarır. Hangi düşünce tohumunu ekeceğiniz sizin elinizdedir. Düşüncelerini yönetebilen insan, duygularını ve davranışlarını değiştirebilme ve boşalmasını denetleyebilme gücüne sahip olur.

ERKEN BOŞALMA HAKKINDAKİ DUYGULARINIZI DÜRÜSTÇE KABUL EDİN…

Kendinizi "cinsel terapi" sürecine veya "cinsel kişisel gelişim" için atılacak adımlara hazırlamak için, yaşayabileceğiniz cesaretsizlik, incinme, hayal kırıklığı, kızgınlık, kafa karışıklığı, depresyon, endişe, üzüntü, utanç, suçluluk, günahkarlık ve cinsel aşağılık duygusu gibi birçok yıkıcı duygunuz olabileceğini kabul edin. Bu duygular size şu anki durumunuzun sizi tatmin etmediğini ve mutsuzluğunuzu hatırlatacaktır. Ancak bu olumsuz duyguları kabul ederek, sahiplenerek kendinizi değişime cinsel kişisel gelişime hazırlayabilirsiniz. Duygularınızı dürüstçe kabul etmek gelişim, değişim ve içimizdeki güzellikleri keşfetmek için gereklidir. Duyguları dürüstçe kabul etmek ve sahiplenmek onlara göre hareket etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Hissettiğiniz duygulara bilincinizle odaklandığınızda, duyguları bir çocuk gibi sahiplendiğinizde, onları iyi veya kötü olarak görmek yerine deneyimlemeyi seçebilirsiniz. Buna "duygu odaklı cinsel terapi" veya "duygu odaklı cinsel kişisel gelişim" adı verilir. Cinsel ilişkilerin şifresi olan duygular çocuklar gibidir, her çocuk gibi sahiplenilmeyi, anlaşılmayı, varlıklarının kabul edilmesini beklerler. İnsanın gelişimi ve iyi olmasını sağlayan kalıcı ya da sürekli değişim için duygusal deneyimlerin gerekli olduğunu savunan duygu odaklı cinsel terapide ve duygu odaklı cinsel kişisel gelişimde farkındalık önemlidir. Bunun için duyguların kabullenilmesi, ifade edilmesi, düzenlenmesi, derinlemesine düşünülmesi ve dönüştürülmesi gerekir. Böylece kişinin duygusal süreçlerinin farkına varmasına yardım edilerek duygularını irdelemesi, anlamlandırması, yönetmesi ve haz gibi, şehvet gibi cinsel duyguların önünü açacak şekilde dönüştürmesi sağlanır. Bu dönüştürme sürecinde fiziksel duyumlarınıza odaklanarak, erken boşalma konusunda endişelenmekten ve seks hakkındaki kötü hislerinizden vazgeçersiniz.

CİNSEL KİŞİSEL GELİŞİM

Erken boşalma gibi kötü alışkanlıklarınız, sekse dair yanlış kalıplarınız, cinselliği sınırlayıcı olumsuz düşünceleriniz, tembellik ve korku, cinsel kişisel gelişimin önündeki engeller arasındadır. Bu engeller aşılmadan kişinin kişisel cinsel gelişim konusunda ya da kişisel olgunlaşma konusunda kendini geliştirmesi, boşalmayı kontrol etmeyi sağlayan aşk oyunlarını oynaması ve güzel sevişme sanatını öğrenmesi mümkün değildir. Çünkü insanın yaşamını düşünceler ve alışkanlıklar belirler. Düşünceler kurulacak güzel hayallerle ve keyifli cinsel eylemlerle birlikte hayata geçirilir. Cinsel yaşamdaki değişim ve dönüşüm cinsel hayatın her alanında her an gerçekleşebilir. Bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmak için insanın esnek bir düşünce tarzına sahip olması, kendisini, partnerini ve cinsel yaşamın evrensel kurallarını koşulsuzca ve olduğu gibi kabul etmesi gerekir. Katı kuralları ve kalıpları bırakmak gerekir. Örneğin, cinsel davranışını değiştirmek isteyen biri için bunu yapmanın en iyi yolu; şu an içinde bulunduğu durumun olumsuzluklarını ciddi olarak düşünüp ortaya çıkarmak ve bu durumun kendisini ne kadar mutsuz ettiğini fark etmekten geçer. Erken boşalmak bir alışkanlık olarak size tanıdık gelir ve bu nedenle de güvenlidir. Boşalma denetimini öğrenmek yeni bir davranıştır ve muhafazakar iç dünyanıza tehlikeli gelir. Bu nedenle bilinçli olarak erken boşalmanın üstesinden gelmek isteseniz bile bulunduğunuz yerden kıpırdamak istemeyebilirsiniz. Çünkü değişimin size daha çok acı vereceğinden korkarsınız. Yeniliklerin ve boşalma denetimini öğrenme girişimlerinin önündeki en büyük engel daha fazla acı çekme korkusudur. Oysa içinde bulunduğunuz durumun, yani erken boşalmanın size zaten acı verdiğinin ve bu acıya karşı koymak için herhangi bir çaba sarf etmezseniz acının hiç bitmeyeceğinin farkına varmanız gerekir.

DUYGULARINIZI DAVRANIŞLARINIZDAN AYIRIN…

Duyguların farkında olmak, yani onları hissetmek ile duyguları ifade etmek, yani davranışlar arasında ayırım yapmak gerekir. İçsel olarak olumsuz duygularınızı sakinleştirirken yeni cinsel davranışlar yoluyla olumlu duygular geliştirebileceğinizi unutmayın. Kendinizi duygusal olarak motive ederken aklınızda bulunması gereken bazı önemli notlar şunlardır: (1) Duygularınız önemlidir. Cinsel duygularınız ilişkinizi birlikte tutan bir yapıştırıcı gibidir. (2) Eski olumsuz düşüncelerin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin. Bu düşüncelerin sonucunda ortaya çıkan duygularınızı kabul edin, ancak yeni öğrenme ve davranışlarınızı engellemesine izin vermeyin. (3) Erken boşalma hakkında endişelenmeyi engellemek için fiziksel duyumlarınıza odaklanın. (4) Partnerinizle birlikte cinsel aşk oyunları oynarken yıkıcı kızgınlık, hayal kırıklığı ya da öfke gibi duygularınızı ifade etmeyin. Bu duyguları sakinleştirmeye çalışın, kendinize gelişmek ve güzel sevişme sanatını öğrenmek için bir şans verin.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

FUCK BUDDY İLİŞKİLERİN FFAYDALARI VE ZARARLARI

“Fuck buddy” terimi, İngilizce kökenli ve genellikle samimi ve özgür bir arkadaşlık içinde, cinsel ilişkiyi…

3 gün ago

CİNSEL IQ VE CİNSEL EMPATİ

“Cinsel IQ” terimi, cinsellikle ilgili bilgi, cinsel empati, cinsel özempati, anlayış ve farkındalığı ifade eder.…

3 gün ago

SEKS MEDİTASYONU

SEKS MEDİTASYONU “Meditasyon”, zihinsel ve duygusal dengeyi sağlamak, stresi azaltmak, iç huzuru artırmak ve farkındalığı…

3 gün ago

ANTİ-AGİNG SEKS UYGULAMALARI

Yaşlanma belirtilerini azaltmayı veya geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yöntemleri ifade eder. Bu uygulamalar genellikle sürdürülebilir cinsel…

3 gün ago

CİNSEL WELLNESS

“Wellness” kelimesi, Türkçe'ye “iyilik hali” veya “iyi olma hali” olarak çevrilebilir. Ancak, wellness kavramı sadece…

3 gün ago

PASİF AGRESİF KİŞİLİK BOZUKLUĞU

"Pasif-agresif" terimi, genellikle bir kişinin içsel öfkesini ya da duygusal çatışmalarını dışa vururken dolaylı ve…

3 ay ago