Categories: Vajinismus

Hamile Bakireler Çoğalıyor

Cinselliği hiç yaşamadan çocuk sahibi oluyorlar. Hiç seks yapmamasına karşın tüp bebek yöntemiyle hamile kalan bakire annelerin sayısı giderek artıyor. Sezaryenle hamile kalan kadınlar kızlık zarlarını anne olunca da koruyor. Yani normal doğum bile vajinismusa çare olmuyor.

ARTIK ÇOCUK İSTİYORUM!

Eşim vajinismus ancak öyle olduğunu kabul etmek istemiyor. Onu yıllardır bir türlü doktora götüremedim. Artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşimi seviyorum ve çocuğumun ondan olmasını arzu ediyorum. Ne yapabilirim?

Uzun yıllar vajinismus sorunu yaşayan çiftlerde çocuk sahibi olma isteği, başarılı bir cinsel ilişki yaşama isteği kadar yoğundur. Tüp bebek yöntemiyle anne olan vajinismuslu kadınların sayısı artıyor. Ancak biz sorunu tamamen çözmeden, danışanlarımıza bunu önermekte tereddüt yaşıyoruz. Bu anne adaylarının çoğu normal doğumdan korkup sezaryen yaptırıyor ve sorun sürüp gidiyor. Tedavi süresi, iyi ilişkileri olan ve motive edilmiş çiftlerde genellikle çok kısa. Ancak sürekli çatışan ve işbirliği yapamayan çiftlerde tedavi süresi biraz daha uzun oluyor.

VAJİNİSMUSUN TEDAVİSİ CİNSEL TERAPİ

13 yıllık evliyim. Vajinismus hastalığımdan dolayı eşimle cinsel ilişkiye giremedik. Defalarca doktora gittik fakat hiçbir bir sonuç alamadık. Hekimlere karşı güvensizleştik. Gitmediğimiz hacı, hoca ve medyum da kalmadı. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Sizce ne yapmalıyız?

Çaresizliğe düşen insanların bilim dışı çözümler araması sık rastlanan bir durumdur. Daha önceki tedavi denemelerinin başarısız olması, insanların hekimlere olan güvenini bir hayli azaltabiliyor. Tek seanslık tedaviler hakkında medyadan duyulanlar kafaya takılmamalıdır. Tek seanslık mekanik çözümler, gelecekte başka sıkıntılara yol açmaktadır. Vajinismusun tedavisi; 6–12 seans arasında değişen cinsel terapidir. Bundan önce çiftin bebek sahibi olmayı düşünmesi gerekir. Yardımcı üreme tekniklerini bu sorunu çözmeden önermem. Her geçen gün bakire annelerin sayısı artıyor ve onlar, bu sorunlarıyla anne oluyorlar.

EYVAH HAMİLEYİM!

Eşimle hiç cinsel ilişkiye giremedik çünkü ben her seferinde kasılıyorum. Eşimi seviyorum, bir şekilde seks hayatımız var ve ben hamile kalmışım. Bunu ona nasıl açıklarım. Ya onu aldattığımı düşünürse? Bu hamilelik nasıl oldu? Doğum beni bu hastalıktan kurtarır mı?

Vajinismus, kadınların hamile kalmasına engel değil. Bu hastalığa yakalanan kadınların yüzde 8'i zaten spermin vajinaya kaçması nedeniyle hamile kalıyor. Kişi normal doğum yapsa bile, daha sonra vajinismusu devam ediyor. Jinekologlar bazen doğum sırasında bunun geçebileceğini söylese bile, bu mümkün olmayabiliyor. Vajinismusun tedavisi basittir. Hamileyken de vajinismuslu kadın tedavi olabilir.

Cem KEÇE

Yeni İçerikler

FUCK BUDDY İLİŞKİLERİN FFAYDALARI VE ZARARLARI

“Fuck buddy” terimi, İngilizce kökenli ve genellikle samimi ve özgür bir arkadaşlık içinde, cinsel ilişkiyi…

4 gün ago

CİNSEL IQ VE CİNSEL EMPATİ

“Cinsel IQ” terimi, cinsellikle ilgili bilgi, cinsel empati, cinsel özempati, anlayış ve farkındalığı ifade eder.…

4 gün ago

SEKS MEDİTASYONU

SEKS MEDİTASYONU “Meditasyon”, zihinsel ve duygusal dengeyi sağlamak, stresi azaltmak, iç huzuru artırmak ve farkındalığı…

4 gün ago

ANTİ-AGİNG SEKS UYGULAMALARI

Yaşlanma belirtilerini azaltmayı veya geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yöntemleri ifade eder. Bu uygulamalar genellikle sürdürülebilir cinsel…

4 gün ago

CİNSEL WELLNESS

“Wellness” kelimesi, Türkçe'ye “iyilik hali” veya “iyi olma hali” olarak çevrilebilir. Ancak, wellness kavramı sadece…

4 gün ago

PASİF AGRESİF KİŞİLİK BOZUKLUĞU

"Pasif-agresif" terimi, genellikle bir kişinin içsel öfkesini ya da duygusal çatışmalarını dışa vururken dolaylı ve…

3 ay ago