Categories: Cinsel Sağlık

İzlenme Fantezisi

Seks Yaparken Birileri Tarafından İzlenme Fantezisi

Kişinin kafasında cinsel coşkuyu artıracak nitelikte hayaller canlanmasına “cinsel fantezi” adını veriyoruz. “Cinsel fantezi kurmak”; her istenilenin gerçekleştirilemediği gerçek dünyada, dozunda kaldığı sürece, cinsel istekleri tatmin için uygulanabilecek en zararsız ve güzel bir yoldur. Daha çok kadınlarda görülen “birileri tarafından izlenme fantezisi” yani “seks yaparken üçüncü bir kişi tarafından izlenme fantezisi” oldukça yaygın bir cinsel fantezidir. Aslında bu fantezinin temelinde “teşhircilik” arzusunun yattığını söyleyebiliriz. Bu fantezide kadın partneriyle sevişirken birileri tarafından izlendiği anda odak noktası olduğunu düşünüyor ve cinsel hazzı yoğunlaşıyor. Kendini toplumda rahat gösteremeyen kadın yatakta başarılı olmanın ve başkalarının gözünde odak noktası olmanın hazzını doruk noktada yaşayabiliyor. Ayrıca bu şekilde kendine olan güvenini onarmaya ve güçlendirmeye de çalışıyor. Bu fantezi bazen eyleme geçebiliyor ve çift uygunsuz ortamlarda başkalarının gözleri önünde sevişmeye başlayabiliyor. Bunu kişisel bir özgürlük olarak değerlendirmek doğru değildir. Çünkü özgürlükbaşkalarına baskı yapma veya başkalarını rahatsız etme hakkı değildir. Toplu yerlerde seks yapma ihtiyacı duyulduğu zaman, kişinin bu dürtüsünü bastırması veya bu dürtüyü eyleme geçirecek uygun bir mekân araması gerekiyor. Örnek olarak tuvaletler bu konuda ilk akla gelen yerler olarak değerlendirilebiliyor. Aksi bir durum dürtü kontrol bozukluğu olarak toplumsal, hukuki ve ilişkisel sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle birileri tarafından izlenme fantezisini eyleme geçirmek, tekrarlayıcı ve zorlayıcı bir nitelik alıyorsa, kişi bu fantezi eyleme geçmeden cinsel uyarılma ve boşalma yaşayamıyorsa, o zaman bunu cinsel bir sapkınlığın işareti olarak görmek gerekiyor. Çünkü fanteziler, cinsel uyarılmayı sağlamak, haz duymak ve orgazm olabilmek için zorunlu olduğunda “cinsel sapkınlık” söz konusu olabiliyor.

Cinsel sapkınlıklar; genellikle tekrarlanan ve kişiye üzüntü veren çok özel cinsel fanteziler, yoğun cinsel dürtüler ve uygulamalar ile karakterize cinsel bozukluklardır. En sık görülen cinsel sapkınlıklardan biri olan teşhircilik; birinin cinsel organlarını bir yabancıya veya tahmin etmeyen bir kişiye tekrarlanangösterme zorlantısıdır. Yani teşhirciler kadın ve çocukların önünde, cinsel doyuma ulaşmak amacıyla soyunan ya da cinsel bölgelerini açan kişilerdir. Teşhirciler soyunmaktan zevk alırlar ve böylece cinsel doyuma ulaşabilirler.

Peki, nereye kadar normal nereden sonra sapkınlık olarak değerlendirmek gerekiyor? En az 6 aylık bir süre boyunca, kişi genital organlarını, bunu beklemeyen bir yabancıya gösteriyorsa, bununla ilgili yoğun ve cinsel yönden uyarıcı fanteziler kuruyorsa, toplumsal değer yargılarını hiçe sayarak cinsel dürtülerine göre davranıyorsa ve cinsel dürtüleri ya da fantezileri belirgin bir sıkıntıya ya da kişilerarası sorunlara neden oluyorsa, o zaman sapkınlıktan bahsedebiliyoruz.

Cinsel Sapkınlığa Son: “Anı Ölümsüzleştir!”

Cinsel fantezilerin en can alıcı özelliği sonsuz ve sınırsız olmasıdır. Bu sonsuz ve sınırsız olan cinsel fantezilerin içinde nasıl ki kişinin cinsel yaşamındaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmasını sağlayacak ve hayatını renklendirecek zararsız hayaller varsa, birileri tarafından izlenme fantezisi gibi Türk toplumunun asla kabullenemeyeceği hayallerde vardır. Seks yaparken üçüncü bir kişi tarafından izlenme fantezisi, günümüzde çok fazla tercih edilen fakat toplum yapısı el vermediği için eyleme geçirildiğinde cinsel bozukluk olarak görülen bir cinsel fantezidir. Bu fanteziyi “sapkın” ifadesinin dışında tutabilmek için “anı ölümsüzleştirme” yöntemini kullanabilirsiniz. “Kamera karşısında sevişme” veya “ayna karşısında sevişme” tekniklerinin uygulandığı bu yöntem sayesinde, ateşli, arzu dolu ve doyumsuz bir seksi heyecan verici bir deneyim haline getirebilirsiniz. Böylece kendinizi, partnerinizi ve seks hayatınızı dışarıdan görebilir, yaptığınız ya da yapmak istediğiniz her şeyi cinsel hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Ayrıca seks sırasında yaşayacağınız gözetlenme hissi, partnerinizle gerçekleştirdiğiniz seksin daha tutkulu bir hal almasını sağlayabilir. Macera havasına girmenizi sağlayan kamera sayesinde, hiçbir zaman yaşayamayacağınız ilginç bir izleme deneyimi yaşama şansı elde edebilirsiniz.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

FUCK BUDDY İLİŞKİLERİN FFAYDALARI VE ZARARLARI

“Fuck buddy” terimi, İngilizce kökenli ve genellikle samimi ve özgür bir arkadaşlık içinde, cinsel ilişkiyi…

4 gün ago

CİNSEL IQ VE CİNSEL EMPATİ

“Cinsel IQ” terimi, cinsellikle ilgili bilgi, cinsel empati, cinsel özempati, anlayış ve farkındalığı ifade eder.…

4 gün ago

SEKS MEDİTASYONU

SEKS MEDİTASYONU “Meditasyon”, zihinsel ve duygusal dengeyi sağlamak, stresi azaltmak, iç huzuru artırmak ve farkındalığı…

4 gün ago

ANTİ-AGİNG SEKS UYGULAMALARI

Yaşlanma belirtilerini azaltmayı veya geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yöntemleri ifade eder. Bu uygulamalar genellikle sürdürülebilir cinsel…

4 gün ago

CİNSEL WELLNESS

“Wellness” kelimesi, Türkçe'ye “iyilik hali” veya “iyi olma hali” olarak çevrilebilir. Ancak, wellness kavramı sadece…

4 gün ago

PASİF AGRESİF KİŞİLİK BOZUKLUĞU

"Pasif-agresif" terimi, genellikle bir kişinin içsel öfkesini ya da duygusal çatışmalarını dışa vururken dolaylı ve…

3 ay ago