Kadın Eşcinseller

Kadın eşcinselliği, kadının kendi cinsinden olan bireylere sosyal ve cinsel ilgi duymasıdır. Halk arasında “lezbiyen” veya “sevici” de denir. Lezbiyenliğin literatürde çeşitli tipleri vardır. Lezbiyenlik görünüşte kadının eşcinsel cinsel yaşamı seçmesi olsa da özünde “duygusal bir karmaşa”dır.

“Lezbiyenler” yani “eşcinsel cinsel yaşamı seçen kadınlar” kişisel ilişkilerinde çok ciddi yoksunluklara ve sorunlara sahiptirler. Kadınlardaki eşcinsellik erkek eşcinselliğinden farklılıklar gösterir. Mutsuz bir kadın, karşı cinsle geliştirdiği ilişkilerde düş kırıklığına uğrar ya da engellenmelerle karşılaşırsa, kendi cinsine yönelebilir. Bu tür kadınlar çoğu zaman erkeksi tutumlar geliştirebilirler. Diğer bir kadın eşcinselliğinde ise, erkeklerle kurulan ilişkilerinde düş kırıklığına uğrama ve çocukluk dönemine dönüş vardır. Kendini eşcinsel olarak gören kadınların önemli bir kısmı bunu sosyal baskılar nedeniyle eyleme dönüştürmezler ve bir kısmı eşcinsel cinsel yönelimlerinin farkında oldukları halde, ömür boyu bunu iç dünyalarında yaşadıkları ilgiden öteye götürmezler veya eşcinsellikle ilgili düşünce ve duygularını eyleme geçirmekte zorlanırlar.

GEÇMİŞTE DÜZENLİ HETEROSEKSÜEL İLİŞKİLERDE BULUNUYORLAR

Lezbiyenlerin önemli bir kısmı geçmişte düzenli heteroseksüel ilişkilerde bulunmuş ve bunların da önemli kısmı çocuk doğurmuş kadınlardır. Bu kişilerde eşcinsel cinsel yaşamı seçmenin ileri yaşlarda ortaya çıkmış olmasının nedeni muhtemelen sosyal konumları ve kişilikleri sağlamlaştıkça, kendilerini daha rahat ifade edebilme yetisi kazanmaları ve kendilerine güvenleri arttıkça, hayatlarını kendi istedikleri doğrultuda yaşama isteklerini eyleme dönüştürmeleridir.

LEZBİYEN YAŞAM TARZI

Lezbiyen yaşam tarzını seçen kadınlar, diğer alanlarındaki uyumları ve işlevleri ne olursa olsun, kişisel ilişkilerinde (karşı cinsten korkma, kendini erkeklerle anlamlı ilişkiler kurmaktan da mahrum bırakma, güvensizlik, suçluluk, günahkârlık ve korkunun egemen olduğu günübirlik ilişkiler, çocuk sahibi olabilmek için erkekle kadının cinsel birleşmesi, karşı cinsle paylaşılacak aşk, merhamet ve zevk gibi duyguların verdiği acı, vb.) ciddi yoksunluklara ve sorunlara sahiptirler. Lezbiyenler çocukluklarında kendilerinden esirgenmiş olan ilgi ve desteğe şiddetle ihtiyaçları olduğu zamanlarda bütün erkek ve kadınlara karşı oldukça saldırgan tavırlar besleyebilirler, bu da ikili ilişkilerde çatışmalara yol açabilir. Çünkü lezbiyen cinsel yaşamı seçme kadınlarda anlamlı ilişkiler kuramayacak veya ruhi çöküntülere açık bir hale getirebilecek dengesizlikler yaratabilir. Çoğu zaman kadınlar bu dengesizliklerden veya kaygılarından korumak ve cinsel haz almak adına hemcinslerinden bir partner seçer ve kendiliğinden ödün vererek yaşamla uzlaşmaya çalışır.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

FUCK BUDDY İLİŞKİLERİN FFAYDALARI VE ZARARLARI

“Fuck buddy” terimi, İngilizce kökenli ve genellikle samimi ve özgür bir arkadaşlık içinde, cinsel ilişkiyi…

4 gün ago

CİNSEL IQ VE CİNSEL EMPATİ

“Cinsel IQ” terimi, cinsellikle ilgili bilgi, cinsel empati, cinsel özempati, anlayış ve farkındalığı ifade eder.…

4 gün ago

SEKS MEDİTASYONU

SEKS MEDİTASYONU “Meditasyon”, zihinsel ve duygusal dengeyi sağlamak, stresi azaltmak, iç huzuru artırmak ve farkındalığı…

4 gün ago

ANTİ-AGİNG SEKS UYGULAMALARI

Yaşlanma belirtilerini azaltmayı veya geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yöntemleri ifade eder. Bu uygulamalar genellikle sürdürülebilir cinsel…

4 gün ago

CİNSEL WELLNESS

“Wellness” kelimesi, Türkçe'ye “iyilik hali” veya “iyi olma hali” olarak çevrilebilir. Ancak, wellness kavramı sadece…

4 gün ago

PASİF AGRESİF KİŞİLİK BOZUKLUĞU

"Pasif-agresif" terimi, genellikle bir kişinin içsel öfkesini ya da duygusal çatışmalarını dışa vururken dolaylı ve…

3 ay ago