Categories: Orgazm Bozuklukları

Kadınlarda Orgazmın Gizemi: Vajinal ve Klitoral Orgazm

Kadın boşalması ve orgazmı, erkek boşalması ve orgazmına göre daha gizemli ve merak uyandırıcıdır. Erkeklerde boşalma ve orgazmın göstergesi olarak vücuttan meninin çıkması orgazm ya da boşalması açıkça gösteren bir kanıttır. Ancak kadınlar için durum daha farklıdır, bir deneyim olarak “klitoral orgazm ve boşalma” ve “vajinal orgazm ve boşalma” olmak üzere iki tür orgazm ve boşalma vardır.

KLİTORAL ORGAZM

Kadın genital bölgesinin görünen dış kısmına “vulva” adı verilir denir. Vajina aslında vulva tarafından barındırılan iç kanaldır. Klitoris, vulvanın ön tarafında yer alan sinir uçları demeti olan çok özel bir çıkıntıdır. Embriyolojik olarak penis ve klitoris aynı hücrelerden gelişir. Fetal gelişimin sekizinci haftasında, neredeyse aynı görünürler. Klitorisin yumrusu ile penisin başı eşdeğerdir ve her ikisinde de yaklaşık yedi bin sinir ucu vardır ama tıpkı penisin başından daha fazlası olması gibi, klitoris de görünenden çok daha fazlasıdır. Cinsel uyarılma sonucunda tıpkı penisin sertleşmesi gibi klitoris de şişer, büyür ve daha hassas hale gelir. Klitoral boşalma ve orgazm doğrudan klitorise yapılan uyarımla gerçekleşir ve vajinal boşalma ve orgazma göre daha kısa sürede olur. Klitoral boşalma ve orgazm, kadının kendi kendine mastürbasyon yaparak ya da partnerlerinin oral seksle veya elle uyarımıyla (partnerbasyon) yaşayabileceği bir cinsel doyum yoludur.

VAJİNAL ORGAZM

Vajinal boşalma ve orgazm, penisin vajinaya girip çıkarken klitorise yaptığı baskıyla ya da penisin vajinanın içerisindeki hareketi sırasında, klitorisi yerinde tutan bağların vajinanın ön duvarı ile temas ettiği yerde G noktası adı verilen bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Vajina girişi ile klitorisi arasındaki uzaklığın az olmasının vajinal boşalma ve orgazmı daha kolaylaştırdığı bilinmektedir. Ayrıca G noktası ile klitorisin aynı anda uyarılması son derece güçlü bir boşalmanın ve orgazmın yaşanmasını sağlayabilmektedir. Klitoral boşalma ve orgazm ile vajinal boşalma ve orgazm fizyolojik olarak aynıdır, her ikisi de klitoris tarafından geçekleştirilir. Çünkü klitoris sadece vulvada görünen bir baş kısmından ibaret değildir. Son yıllardaki bilimsel çalışmalar klitorisin, vajina deliğinin etrafında, vulvanın içine doğru uzanan kısımları olduğu gösterdi. Klitoris gövdesinden aşağıya, “ters V” şeklinde, santimetrelerce uzanan ve vajina deliğinin girişindeki 1/3’lük giriş kısmında yanlarında bulunan iki bacağa (kurus) ve iki soğancığa(bulbus vestibuli) sahiptir. Bu nedenle vajinal boşalma veya orgazm denilen şey aslında dolaylı klitoral uyarımdan ibarettir. Ancak duygusal anlamda hissedilen, yaşanılan zevk açısından fark vardır. Çünkü vajinal boşalmada ve orgazmda partnerle birlikte bir olmak, onunla tamamlanıp bütünleşmek kadına çok daha yoğun duygular yaşatır. Bu anlamda belki de klitoral orgazm yerine boşalma demek, vajinal boşalmaya olana vajinal orgazm demek daha doğru bir ifade olacaktır.

G NOKTASI NEREDE?

Birçok kadın kendi G-noktasının yerini bilmez. G noktası vajinanın içinde vajina duvarının ön tarafındadır ve süngerimsi bir dokuya sahiptir. G noktasını bulmak için iki parmağınızı vajinanın içine itip yukarı kaldırın ve vajinanın ön duvarına doğru bastırın. G noktası bu basınca doğrudan tepki verecek ve nerede olduğunu size gösterecektir. Cinsel ilişki sırasında misyoner pozisyonunda penisin sığ ve yavaş girişi ile uyarılabilecek olan G noktasının uyarıldığı diğer pozisyonlar köpek stili ve ters kovboy pozisyonudur. Ancak bu konu hala tartışmalıdır ve her kadında G noktasının yeri net değildir, biz cinsel terapistler bu nedenle “Vajinanızın girişindeki 3 cm’lik alanda çok keyifli bir yer var, hadi orayı keşfedin” diyoruz.

ORGAZM VE CİNSEL DOYUM

5 evreli cinsel siklus, “cinsel istek”, “cinsel uyarılma”, zevkli düzlük “plato”, “boşalma veya orgazm” ve “çözülme” evrelerinden oluşur. Kadın boşaldıktan veya orgazm olduktan sonra platoya geriler ve isterse ve sorumluluk alırsa, partneri de müsaade ederse defalarca boşalma veya orgazm yaşayabilir. Bu yönüyle kadın erkekten üstündür ve daha gelişmiş bir canlıdır. Çözülmede kadınlar “cinsel doyum” da yaşarlar. Vajinal veya klitoral, erkek ya da kadın olsun, tüm orgazmlar ve boşalmalar insan vücudu ve beyinde aynı genel etkiye sahiptir. Ritmik kasılmalarla beyin, oksitosin, dopamin ve prolaktin gibi iyi hissettiren hormonlar salgılar. Bu hormonların sağlık açısından doğrudan ve ölçülebilir faydaları vardır. Partnerinize ne istediğinizi, nasıl ve nerede maksimum zevk aldığınızı söyleyerek rehberlik etmek de orgazm için iyi bir yoldur. Yeni deneyimlere açık olarak cinsel yaşamı rutin ve alışılagelmiş bir tarzdan çıkarmak için farklı zamanlarda ve mekanlarda yaşamak, önsevişme süresini uzatmak, oral seks, Haremağası tekniği, Tantra masajı, partnerbasyon, erotik masaj gibi alternatif seks tekniklerini tercih etmek, cinsel fanteziler ve seks oyuncakları kullanmak da orgazmın ve boşalmanın gizeminizi çözmenize ve cinsel doyumunuzu arttırmanıza yardımcı olacaktır.

SEKSİN VE ORGAZMIN 15 FAYDASI

Sağlıklı bir insan için düzenli ve doyumlu bir seks hayatı önemlidir. “Boşalma” ve “orgazm” birbirinden farklıdır. Boşalma cinsel ilişkinin sonlarına doğru yaşanan ve on-on beş saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlamadır. Orgazm ise, fiziksel ve psikolojik cinsel uyaranlar sonucu beynin harekete geçmesi ve bazı hormon mekanizmalarının etkisiyle, hem bedensel hem de ruhsal açıdan algılanan, “geçici şuur bulanıklığı”“kontrol kaybı duygusu”“zamandan kopuş” ve tüm bedende güçlü kasılmaların yaşandığı “yoğun bir boşalma”dır. Orgazmın hem fiziksel hem de psikolojik birçok yararı vardır. Bunların başında da beyin sağlığına yararları gelir.

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Kalp krizi riskini azaltır.
  3. Felç riskini azaltır.
  4. Ağrıları azaltır, yaraları iyileştirir.
  5. Kadınlarda mesane kontrolünü arttırır.
  6. Cildi güzelleştirir, yaşlanma etkilerini azaltır.
  7. Kilo kontrolüne yardımcı olur.
  8. Vücudu formda tutar.
  9. Kadınlarda regl dönemlerini düzenler.
  10. Cinsel organlarda hastalık oluşumunu önler.
  11. Uyku sorunlarını giderir.
  12. Cinsel isteksizlik sorununu çözer.
  13. Stresi azaltır.
  14. Mutlu eder.
  15. Özgüveni arttırır.
Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

BAĞIRSAK SAĞLIĞI VE MİKROBİYOM DENGESİNİN CİNSEL İŞLEV BOZUKLUKLARINA ETKİSİ

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve mikrobiyom dengesi bu sağlığın önemli…

2 ay ago

AŞKIN DERİN CİNSEL BİLGELİĞİ VE LONGEVİTY SEKS

Aşkın derin cinsel bilgeliği, cinselliğin sadece fiziksel bir eylem olmadığını, duygusal, ruhsal ve enerjisel boyutlarının…

2 ay ago

ANTİ-ENFLAMATUAR DİYET VE CİNSEL YAŞAM

Anti-enflamatuar diyet, vücuttaki kronik enflamasyonu azaltmayı amaçlayan beslenme yaklaşımıdır. Kronik enflamasyon, cinsel işlev bozuklukları, kalp…

2 ay ago

ANTİ-AGİNG ETKİLİ NUTRASÖTİKLERİN CİNSEL İŞLEV BOZUKLUKLARINDA KULLANILMASI

“Nutrasötikler”, besin ve ilaç karışımı olan, besleyici ve sağlık yararları sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler, yaşlanma…

2 ay ago

CİNSEL İŞEV BOZUKLUKLARININ TEDAVİSİNDE ANDULASYON TERAPİSİ

“Andulasyon terapisi”, “biyomekanik vibrasyon” ve “infraruj (kızılötesi) ışınları” birleştirerek vücudun çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etmeyi…

2 ay ago

ALKALİ DİYET VE CİNSEL YAŞAM

Alkali diyet, vücudun pH dengesini alkalinize etmeyi amaçlayan bir beslenme tarzıdır. Bu diyet, asidik yiyeceklerin…

2 ay ago