Categories: Erken Boşalma

10 Adımda Erken Boşalmaya Son

Erken boşalma erkeklerde en sık rastlanan cinsel sorunlardan biridir. Ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her 10 erkekten 7’sinde hayatının bir döneminde erken boşalma görülüyor. Bu nedenle erken boşalma erkeklerin en önemli kabusları arasında yer alıyor ve cinsellikten tat almalarını engelliyor. Bu durum, kendine güvenini sarsıyor ve uzun vadede erkeklerin partneriyle olan ilişkisini bozabiliyor.

Erken boşalma için birçok tedavi yöntemi önerilmekle birlikte cinsel terapi dışındaki diğer yöntemler geçici ve faydasız çözümlerdir. Cinsel terapi sayesinde erkekler boşalma denetimlerini öğrenirken bir yandan da cinsellikle ilgili yeni bakış açıları geliştirebiliyorlar ve eşleriyle olan iletişimleri de olumlu biçimde değişebiliyor.

TANTRA BİR UZAKDOĞU TEKNİĞİDİR

Erken boşalan erkekler ne zaman boşalacaklarını düşünmekten cinsel ilişkiye odaklanıp haz alamıyorlar. Uzakdoğu tekniği olan Tantra Tekniği egzersizlerini uygulayarak erkekler boşalmalarını kontrol etmeyi öğrenebiliyorlar. Bunun için de ortalama 10 seanslık cinsel terapi görmek çoğu zaman yeterli olabiliyor. Bu süreçte erkekler hem cinsel konularda doğru bilgi ediniyorlar hem erken boşalmaya yol açan olumsuz duygu ve düşüncelerini fark edip kontrol etmeyi öğreniyorlar hem de eşleriyle olan iletişimlerini geliştirebiliyorlar. Cinsel terapi içersinde erkeklere hem bireysel hem de eşleriyle birlikte uygulayacakları aşk oyunları adını verdiğimiz ev ödevleri veriliyor. Tantra egzersizleri de en faydalı ev ödevlerinden biri olan cinsel terapide kullanılıyor. Tantra Tekniği'ni, düşüncenin, nefesin ve meninin kontrol edilmesi formülü içinde özetleyebiliriz.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

2 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

2 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

2 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

2 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

2 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

2 gün ago