Ankara’da Evlilik Terapistine Başvurmak

Evlilik terapisi; birbiriyle çatışmada olan iki insanın etkileşimini değiştirmek için düzenlenmiş bir psikoterapi biçimidir. Evlilik terapisi, karı ve koca arasındaki sorunlar üzerinde yoğunlaşan bir terapi yaklaşımıdır.

Evlilik terapistleri, çeşitli taktikler kullanarak eşlerin adil bir şekilde duyarlı oldukları konuları tartışabilmelerini, kendilerini anlamalarını, yeni ilişki ve etkileşim becerileri kazanmalarını ve sorunları konusunda bir içgörü kazanmaları konusunda onlara yardım eder. Terapide genel amaç, eşler arasındaki çatışmaları azaltmak, çözmek ve aynı zamanda eşler arasında var olan etkileşim sisteminin dengesini değiştirmeye çalışmaktır.

EVLİLİK SORUNLARI DERİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATIR…

Evlilik ve ilişki sorunları insanların yaşamlarındaki problemlerin en rahatsız edici olanlarından biridir. Gerçekte her evlilikte tartışmalar, fikir ayrılıkları ve bunlara bağlı olarak bazı problemler yaşanabilir ancak kimi zaman bu problemler çiftlerin derin bir hayal kırıklığı yaşamalarına, birbirlerinden uzaklaşmalarına ve evliliğin devamını sorgulamalarına kadar varabilir. Oysa bu olumsuz süreci durdurmak mümkündür. Çiftler bunu bazen kendi çabalarıyla, kişisel gelişim kitaplarından faydalanarak ve problem çözme becerileri geliştirerek başarabilseler de bazen bir evlilik terapistinden profesyonel yardım almaları gerekebilir.

EN SIK GÖRÜLEN EVLİLİK SORUNLARI…

Bağlılık, kıskançlık, öfke kontrol bozukluğu, güvensizlik, evlilik dışı ilişkiler, cinsel sorunlar, boşanma ve ayrılıklar, zayıf iletişim, aile içi kötü muamele vb. nedenlerin tümü, çiftler ya da bireyler için tartışma konusu olabilir. Çiftler bu tür bir sorunla başa çıkamadıklarında, nitelikli bir evlilik terapistinden yardım istemelidir.

HİÇBİR EVLİLİK MÜKEMMEL VE SORUNSUZ DEĞİLDİR…

Hiçbir evlilik mükemmel ve sorunsuz değildir. İster sevişerek evlensinler, ister görücü usulüyle evlensinler, hemen hemen her çift evliliği boyunca zaman zaman yardıma ihtiyaç duyabilir. Ayrıca evlilik terapisi almak için mutlaka çok sıkıntılı bir evlilik içinde olmak da gerekmez. Bazen çiftler ilişkilerini daha da geliştirmek ya da çıkabilecek sorunları önlemek amacıyla da evlilik danışmanlığıalabilirler veya KİŞİSEL GELİŞİM VE İLİŞKİ GELİŞTİRME PROGRAMLARINA katılabilirler.

EVLİLİK TERAPİSTİNE BAŞVURMAK…

Evlilik terapisi evli çiftlere, evli olmayıp birlikte yaşayan çiftlere faydalı olabilir. Ayrılmış ya da boşanmış çiftler de, çıkabilecek zorluklar ve karmaşık duyguları keşfetmek adına İLİŞKİ DANIŞMANLIĞIisteyebilmektedir. Bu çiftin iletişimi korumak ya da yeni bir ilişkinin müzakeresini yapmak adına evlilik terapistleri yardımcı olabilir. Ortada bir çocuk olduğunda bu konuşmayı yapmak daha da önemli olabilir. Birçok çift samimi, destekleyici ve tatmin edici bir ilişki yaşamak ister. Evlilik terapisti genellikle bir kriz anında ya da umutsuzlukta aranmaktadır. Aslında normal bir ilişki gidişatı içinde, her hangi bir noktada, evlilik terapistinden yardım alınabilir. Eşle ya da partnerle konuşabilmek ya da bazı şeyleri düşünebilmek adına terapiye zaman ayırmak yaygın olarak görünen bir durumdur. Evlilik terapisi, daha mutlu ve olumlu bir çözüm için uygun olan bir adımdır. Bunun için google’dan önce bulunduğunuz ilin adını, daha sonra da “evlilik terapisi” veya “evlilik terapisti” kelimelerini yazıp, arama yapmak ve size en yakın evlilik terapistine başvurmak evlilik ve ilişki sorunlarını çözmenin yarısını oluşturur, geri kalan kısmı ise TECRÜBELİ BİR EVLİLİK TERAPİSTİ halledecektir.

Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

14 saat ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

14 saat ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

14 saat ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

14 saat ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

6 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

6 gün ago