CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır, ucuzdur ve güvenlidir. Kişinin bunu yaparken aslında kimseye ihtiyacı yoktur. Cinsel senaryolarını yani kurgularını kişi kendisi yazar, istediği oyuncuları kendisi seçer ve onları istediği gibi zihninde oynatır. Yani cinsel fanteziler, insanların deneme-yanılma yönteminin risklerinden kurtulmak için sahip oldukları çok özel bir yetenektir. Buna ‘bir çeşit simülasyondur’ demek yanlış olmaz. Gerçeklerin tatmin edilemediği noktada cinsel fanteziler beynin ürettiği yararlı kurgulardır. Cinsel fanteziler, hayal dünyasında kaldığı ve kişinin kendisine, partnerine ya da topluma zarar vermediği sürece asla sorun yaratmaz. Paylaşılabilecek nitelikteki cinsel fantezileri partnerle paylaşmak ve bu fantezileri partnerle uzlaşarak “aşk oyunları”na dönüştürmek cinsel yaşamı renkli ve keyifli hale getirebilir. Çünkü binlerce çift birbirini arzulamıyor, cinsel tutku hissedemiyor. Oysa kışkırtılmış bedenler ve ruhlar birbirini arzularlar. Dokunarak ve öperek bedeni, cinsel fantezi kurarak, alıcı gözle bakarak veya değer vererek ruhu kışkırtabilirsiniz. Cinsellikte mutlu olmanın şartlarından biri kendinizi ve partnerinizi, cinsel fantezilerinizi keşfetmek ve anlamaktır, bunun için cinsel terapistten veya hekimlerden alınacak alınacak cinsel eğitim veya cinsel danışmanlık size yardımcı olacaktır. Cinsel konularda bilgilenmeyi ve cinsel yaşamınızı renklendirmeyi asla ertelemeyin. Çünkü cinsel fanteziler ve cinsel aşk oyunları, sağlıklı ve samimi bir cinsel ilişkinin parçası olarak görülebilir. Ancak, her iki tarafın da rızası ve konforu ön planda olmalıdır. Ayrıca, cinsel fanteziler ve oyunlar hakkında açık iletişim ve anlayış önemlidir. Partnerler arasında güven ve saygı temelinde, keyifli ve tatmin edici bir cinsel deneyim yaşanabilir.

CİNSEL FANTAZİLER

Cinsel fantezi, kişinin zihinsel olarak cinsel uyarılma yaşadığı ve bu uyarılmanın çeşitli düşünceler, hayaller veya görüntülerle gerçekleştiği bir durumdur. Cinsel fanteziler genellikle kişinin cinsel arzularını, fantezilerini ve tercihlerini yansıtır. Cinsel fanteziler kişisel ve özel olabilir ve kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterebilir. Cinsel fanteziler genellikle mastürbasyon sırasında veya cinsel ilişki sırasında zihinsel uyarılma ve keyif için kullanılır. Cinsel fantezi, cinsel yaşamın zenginleştirilmesine ve kişisel cinsel tatminin artırılmasına yardımcı olabilir.

CİNSEL AŞK OYUNLARI

Cinsel aşk oyunları, çiftler arasında cinsel yaşamı canlandırmak, yenilikçi deneyimler yaşamak ve cinsel tatmini artırmak için kullanılan çeşitli rol playingler, oyunlar, aktiviteler ve yöntemlerdir. Cinsel aşk oyunları, iletişimi güçlendirmek, cinsel deneyimi keşfetmek ve çiftler arasında daha derin bağlar oluşturmak için kullanılır. Bu oyunlar genellikle heyecan ve macera hissiyatı yaratır ve cinsel yaşamı daha eğlenceli hale getirir.

Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

2 hafta ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

2 hafta ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

2 hafta ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

3 hafta ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

3 hafta ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

3 hafta ago