Categories: Cinsel Sağlık

Cinsel Terapi Turizmi

Havaların ısınıp yaz mevsimini yaklaşmasıyla birlikte yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımızda tatlı bir izin telaşı başladı. İzin mevsimi kimi zaman tatil, kimi zaman yeni bir yuva kurup evlenmek, kimi zamanda yaşadığı ülkede derdine derman bulamayan vatandaşlar için tedavi ve terapi alma amaçlı oluyor.

Böyle terapi alma amacıyla gelen gurbetçilerin sorunları içinde en sık görülen ama en az konuşulan sorunlar ne yazık ki cinsel hayatla ilgili oluyor. Bulunduğu ülkedeki sağlık kurumlarına, kültürel farklılıklar, dili iyi bilememe, yargılanma, suçlanma, aşağılanma gibi nedenlerle kendini iyi anlatamayan, anlatamadığı için anlaşılmayan eksik veya yanlış tedavi gören bu kişiler çareyi Türkiye’de arıyor ve kısa bir izin döneminde sorunlarını çözüp dönmeyi arzu ediyorlar.

 

YURTDIŞINDAN TERAPİ ALMAYA GELİYORLAR

Ülkemizde gittikçe yaygınlaşan sağlık turizminde (saç ektirme, lazerle prostat ya da göz ameliyatları, estetik ameliyatlar, kaplıcalar, vs) yeni arayışlar var. Artık Türkiye’ye hızla artan sayıda insanın, psikolojik sorunlar, evlilik ve çift problemleri, cinsel problemler için terapi almaya geliyor. Herkesin mutlu bir cinsel hayat ve evliliğe hakkı olduğuna inanıyorum. Çiftlerin kolaylıkla tedavi edilebilecek sorunlarla hayatı kendilerine ve sevdiklerine zindan etmemeleri gerekir. Bu nedenle cinsel terapi turizminin patladığı yaz aylarında, gurbetçilere özel terapi programları uygulanmalıdır. Yurtdışında yaşayan gurbetçi yurttaşlarımızın yaz döneminde, gurbetçilere özel hazırlanmış ve hızlandırılmış terapi uygulayan merkezlerden faydalanmaları, hayatlarında yeni bir dönem başlatarak geleceğe umutla bakmaları gerekir.

 

TEDAVİLERİ ÇOK KOLAY

Gurbetçi gençlerin birbirlerini yeterince tanımadan kısa süre içinde yaptıkları evliliklerde bazen hemen, bezen de zamanla ortaya çıkan ve birçoğu çok kolay tedavi edilebilen cinsel sorunlar var. En sık karşılaşılan sorunlar vajinismus, erken boşalma, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik ve ağrılı ilişki şeklinde sıralanabilir. Bu konularda eğitim almış cinsel terapistlerce yapılacak uygun bir cinsel terapiyle bunların üstesinden kolayca gelinebilir.

 

TERAPİSTLE DANIŞAN AYNI DİLİ KONUŞMALI

En iyi terapi kişinin duygularını en iyi anlatabildiği, ağladığı, ana dilinde yapılabilir. Ruh sağlığı hizmetlerinin diğer sağlık hizmetlerinden farklıdır, dil kültür, gelenek ve görenekler, aile yapısı, Türkiye’nin neresinden gelindiği, dini inançlar gibi birçok unsurun işin içine girdiği karmaşık bir süreçtir. Terapist ile danışanlar aynı dili konuşmalıdır, aynı kültürden gelmelidir. Bunların göz ardı edildiği terapi bir yerde tıkanır ve kişilerde umutsuzluk yaratır.

 

EN SIK VAJİNİSMUS HASTALARI TERAPİ İÇİN BAŞVURUYOR…

Ahlak hastalığı olarak bilinen, birçok genç çiftin evliliğine karabasan gibi çöken, zamanla evliliğin dengesini bozarak boşanmalara kadar götüren vajinismus hastalığı, uygun bir cinsel terapiyle %100 tedavi edilebilir. Yurtdışından bize en çok vajinismus hastaları başvuruyor. Yaz aylarında ücretsiz danışmanlık hatlarımıza yurt dışından daha fazla ilgi olduğunu görüyoruz, geçmiş yıllarda hep böyle oldu, şimdi de her geçen gün artan bir oranda telefon ve e-posta alıyoruz. Cinsel sorunlar için başvururken çekinilmemesi gerekir, bu sorunları diğer sağlık sorunlarından farklı değildir. Ayıp ve utanma duygularıyla çiftlerin kendilerini mutsuzluğa mahkûm etmemeleri gerekir.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

2 hafta ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

2 hafta ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

2 hafta ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

2 hafta ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

3 hafta ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

3 hafta ago