Categories: Cinsel Sağlık

Denetimsiz Boşalma

Behlül, ilk seansına geldiğinde pek çok erken boşalan erkek gibi aceleciydi ve bir an önce sonuca giderek işi bitirmeyi hedeflemişti. Elbette ki Behlül erken boşalmayı doğuştan genlerinde getirmemişti. Bir öğrenme vardı işin içinde; erken olanı öğrenme. İlk ergenlik yılları dağlarda çobanlık yaparak geçmişti ve o yıllardaki tek eğlencesi mastürbasyon yaparak öz doyum sağlamaktı.

Bu eğlenceye bazen kuzeni de katılır ve bu işi bir yarışa dönüştürürlermiş: “Erken boşalma yarışı.” Kim erken boşalırsa onun daha güçlü sayıldığı bir yarış. Bu yarışla birlikte vücudun biyolojik saati de ilk defa erken boşalmaya ayarlanmıştı. Sonra liseyi okumak için şehre göç etmişlerdi. Bu yıllar ise mastürbasyon için en uygun zaman banyo zamanıydı ve işte o zaman da ev ahalisinden şu sesler yükseliyordu: “Bir saattir içerde ne yapıyorsun çabuk ol!” İçeri de ne yaptığının anlaşılması huzurluğuna bir de yakalanma korkusu eklenmişti. Tüm kaygılar içerisinde tek hedefi vardı: Bir an önce bu işi bitirmek! Bu kaygılarla boğuşan Behlül’ün aslında şöyle de bir düşüncesi vardı: “Bu güzel duyguya bir an önce ulaşmalıyım, uzatmanın ne gereği var, kestirmeden hazza koşayım.” Ve sonra ilk cinsel deneyimini yaşamak için bir geneleve gitmişti. Burada zaten erken boşalmaya kurulu olan biyolojik saate en son şekli verilmişti. Acelesi olan kadın, müşterisini de bir şekilde acele ettirmek zorundaydı. Zamanından önce ve dozundan fazla verilen coşku Behlül’ü burada da erken boşalmaya mecbur etmişti. Aceleye alışan bir tek cinsel yaşamı değildi. O artık hızlı konuşan, hızlı araba kullanan, hızlı yemek yiyen bir erkekti. Erken boşalan erkeklerin neredeyse tamamı gibi… Bilinçdışı zihin öyle bir genelleme yapmıştı ki acele etme hali günlük yaşamındaki pek çok davranışa yansımıştı. Bir ambulans şoförü olan Behlül sanırım bilinçdışı bir tercihle mesleğini seçmişti ve bu hızlı kişiliği onu pek de rahatsız etmiyordu, ta ki bu hızla karısının kendine yetişemediğini ve cinsel yönden onu doyuramadığını fark edene kadar…

 

İnatçı ve tekrarlayıcı bir biçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme yani penisin vajinaya girmesinden önce, penis vajinaya girer girmez ya da penis vajinaya girdikten hemen sonra, kişinin ve partnerinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalmaya denetimsiz boşalma yani erken boşalma adını veriyoruz. Cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisinin cinsel terapiste başvurma nedeni olan denetimsiz boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerinde istemli denetimin olmaması… Denetimsiz boşalma kader değil, cinsel terapi ile yüzde yüz tedavi edilebilen bir cinsel uyum sorunu…

 

ERKEN BOŞALMA İLAÇ KULLANIMI İLE ÖNLENEBİLİR Mİ?

Ben 21 yaşında bir erkeğim ve 7 aydır süren cinsel hayatıma rağmen erken boşalma sorunu yaşamaya devam ediyorum. İnternette ilaç ile kesin sonuç alınacağına dair reklamlar yapılmakta. Bu konuda ilaç tedavisi kullanmam sağlıklı olur mu?

F.B./Balgat

Erken boşalma ilaç kullanımı ile önlenebilir ama çoğu zaman bu geçici bir çözüm olur ve her zaman kesin bir sonuç vermez. Ancak buna rağmen ilaç şirketleri, erken boşalmaya iyi geldiği savunulan hapları satan seyyar satıcılar ve internet dolandırıcıları erken boşalmanın ciddi bir durum olduğunu ve ilaçlarla yüzde yüz tedavi edilebileceğini söylerler. Gerçek şu ki, cinsel terapi programları ile yüzde yüz önlenebilen erken boşalma tedavisi için bir cinsel terapiste başvurmanız tedavinin yarısıdır. Diğer yarısını tecrübeli bir cinsel terapist halledecektir. Ayrıca cinsel terapistin yapacağı uygulama bir hastalık tedavisi değil, boşalma kontrol becerisinin öğretilmesidir. Bu beceriler nispeten tüm erkeklerin kısa sürede öğrenebilecekleri şeylerdir, rahat olun.

 

TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM…

Ben 36 yaşında, neredeyse 11 senelik evli bir erkeğim. İş sıkıntılarım nedeniyle pek fazla cinselliği yaşayamıyor ve erken boşalma sorunumu önemsemiyordum. Fakat artık eşimle arama soğukluk girmeye başladı. Tedavi olmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bu konuda beni bilgilendirir misiniz?

D.S./Çankaya

Erken boşalma cinsel birleşmede boşalma refleksi üzerinde istemli bir denetimin olmamasıdır. Düzenli bir cinsel yaşamı olduğu halde boşalmasını denetleyemeyen ya da çok kısa sürede boşalan erkeklere, birkaç aylık bir cinsel terapi süreci ile bu denetimin öğretilmesi mümkündür. Boşalma denetiminin öğrenilmesi, refleks boşalma olan işeme veya dışkılama gibi diğer biyolojik işlevler üzerinde denetim kazanılması süreciyle benzerlik gösterir. Erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklamasıdır. Böylelikle erkek boşalmak üzere olduğunu uygun zamanda fark etmeyi öğrendiğinde, boşalmayı da erteleyebilecektir. Bu nedenle cinselilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Aşk kaslarınızı sevişirken ve cinsel birliktelik sırasında hep gevşek tutun. Boşalma korkusunun aklınıza düştüğü o an durun ve rahatlayana kadar bekleyin, sonra yavaşça devam edin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın, başaracaksınız.

 

ERKEN BOŞALMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Benim neredeyse 1 senedir süregelen bir erken boşalma sorunum var. Bu sorunu spreyle ortadan kaldırabileceğimi söylediler. Sprey kullandığım zamanlarda cinsel ilişkim aktif bir şekilde bir iki dakika daha uzun sürdü ama spreyi bıraktıktan sonra daha erken boşalmaya başladım. Sizce ne yapmam gerekiyor. Bu problemi yenebilmem için lütfen bana yol gösterin.

D.Z./Çukurambar

Erken boşalma erkeklerin en yaygın cinsel sorunlarından biridir ve çözümü erkeğin boşalmasını kalıcı olarak kontrol etmeyi öğrenmesidir. Erken boşalma genellikle ergenlikte yakalanma korkusuyla mastürbasyon yaparken hızlı boşalmayı öğrenme, performans kaygısı, yeni bir partnerle ilişkiye girerken aşırı heyecanlanma gibi nedenlerden kaynaklanır. Nefes ve gevşeme egzersizleri, aşama aşama boşalma kontrolünü sağlamanıza yarayacak olan dur-başla egzersizleri size faydalı olacaktır. Önce güzelce, acele etmeden uzun uzun sevişin, tam bir sertleşme olduktan sonra sırtüstü yatın ve eşinizin üste olduğu seks pozisyonunda birleşin. Cinsel birleşmede boşalmayla ilgili bir endişeye kapıldığınızda eşinize “Dur!” diyerek penisinizi vajina içinde hareketsiz tutarak bekleyin, acil boşalma isteğiniz geçene kadar yine makat ve yumurtalıklarınızın olduğu bölgeyi çok yavaşça gevşetin ve 5 kez yavaşça nefes alıp, verin. Daha sonra eşinize “Başla!” diyerek devam etmesini isteyin. Bu şekilde 5 kez durup başladıktan sonra altıncıda isteyerek boşalın. Ayrıca dur-başla tekniği ile senkronize bir şekilde kasıklarınızdaki kasları kasma ve gevşetme, ritmik nefes alıp verme metotları da kullanın. Bu egzersizler ile sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda penisinizin sertleşmesini ve boşalmanızın kalitesini de yükseltmiş olacaksınız. Dur-başla egzersizlerini düzenli uygulayarak ya da cinsel terapi ile kısa sürede ve kalıcı şekilde sorunu çözebilirsiniz. Unutmayın geciktirici spreyler ya da kremler işe yaramayan geçici çözümlerdir.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

3 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

3 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

3 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

3 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

3 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

3 gün ago