Categories: Erken Boşalma

Erken Boşalma Tedavisinin Şifreleri

Erken boşalmaya neden olan “kaygı ve korkular” hem iç dünyadan (bilinçdışından) hem dış dünyadan (seksin gerçekleştiği ortam) hem partnerden hem de erkeğin kafasındaki olumsuz düşüncelerden kaynaklanır ve boşalma sürecinden sorumlu aşk kaslarını ve iç cinsel kasları olumsuz yönde etkiler ve en ufak bir cinsel uyarıda boşalma refleksi otomatik olarak tetiklenir, “istemsiz ve denetimsiz boşalma” olarak bilinen erken boşalma yaşanır.

OTOMATİK PİLOTU DEVRE DIŞI BIRAKMAK…

Aşk kaslarını ve iç cinsel kaslar bir kez erken boşalmaya koşullandırıldığında, verilen tepki her zaman aynı şekilde olmaya devam eder. Dolayısıyla bu kaslar uçaklardaki"otomatik pilot" gibi, kontrolümüz dışında otomatik olarak çalışan beyin kontrol merkezi tarafından yönetilmeye başlar, yani bizim kontrolümüz olmadan boşalma refleksi istemsiz ve denetimsiz olarak tetiklenir. Dolayısıyla, bir erkek erken boşalma sorununu çözmek istediğinde bile otomatik pilot ile yönetildiği için istemsiz boşalmaya devam eder. Çünkü insan özü itibarıyla muhafazakar bir canlıdır; eski ve tanıdık olan, alışkanlığa dönüşmüş davranışları, kendisini mutsuz etse bile "güvenli" bulur ve istemsizce tekrar eder ama kendisini ve partnerini mutlu edecek boşalma denetimi gibi yeni davranışları ise "tehlikeli ve korkutucu" bulur ve direnç geliştirir, eskiyi tekrar etmeye devam eder. Ayrıca uzun yıllar çok düşük seviyede cinsel uyarı aldığı için erken boşalan erkeğin aşk kaslarını ve iç cinsel kasları, belli bir cinsel heyecan derecesinin üzerine ulaştığında otomatik pilot tarafından tetiklenir ve erken boşalma başlar. Neyse ki, bu kaslar tarafından sergilenen ve otomatik pilotun kontrolünde hareket eden alışılagelmiş davranışlar tersine dönebilir. Çünkü aşk kaslarını ve iç cinsel kaslar sadece boşalma denetiminde değil, idrar tutup bırakmada da kullanılır ama ters bir mekanizmayla; erkek idrarını tutmak için bu kaslarını kasmalıdır, işemek için gevşetmelidir, menisini tutmak için ise bu kasları gevşetmelidir, boşlamak için kasmalıdır. Bu nedenle nasıl ki idrar yaparken kontrol sağlamayı biliyorsanız, cinsel kaslarınızı boşalma kontrolünü sağlamada da kullanabilirsiniz. Sonuçta uzun süre idrara çıkmadan kendinizi tutabiliyorsunuz ve idrar tutmayı "çocukken" öğrendiğiniz gibi meninizi tutmayı da "yetişkin bir erkek" olarak öğrenebilirsiniz.

SARI IŞIKTA DURMAYI ÖĞRENMEK…

Erken boşalma sorunu olan erkekler cinsel birleşme sırasında, zevk alabilecekleri pek çok cinsel doyumdan habersizdir. Çünkü bu erkekler penislerine sadece sertleşmek ve boşalmak için dokunurlar, zevk almak ve hissetmek için değil… Bu nedenle penise dokunurken hislere veya penisin vajina içindeki hareketleri sırasında sürtünmeye odaklanmak, boşalma problemi yaşayanlar ve erken boşalmalarını tedavi etmek isteyenler için önemli bir faktördür hatta cinselliğin temel elemanıdır. Böylece erkek bedeninde neler olup bittiğinin farkında olabilir, "sarı ışık" adını verdiğim durma noktasında durabilir; yani boşalmayla ilgili ilk bedensel ve psikolojik duyumun erkeğin aklına düştüğü an trafikteki sarı ışığın yanması gibidir, sarı ışık yandığında durabilen bir erkek boşalmasını da kontrol edebilir.

HAZZA KOŞ ELEMDEN KAÇ…

Boşalma kontrolü geliştirebilmek için ön koşul daha farklı cinsel duyumları ve zevkleri, cinsellikle uyumlu olabilmek için öğrenme gereğidir. Ayrıca, cinsel uyarılmanın verdiği zevk ve tüm samimi tepkiler sadece boşalma veya orgazm noktasında değil, cinsel uyarılmanın ve plato adı verilen zevkli düzlüğün her düzeyinde yaşanmalıdır. Seks yaparken farklı şeyler düşünerek, örneğin yüzden geriye üçer üçer saymak, bitmemiş ofis işlerini ve ödenmemiş faturaları hesaplamak, Fenerbahçe futbol takımının ilk on birini yapmak gibi sıradan ve tercihen iç karartıcı şeyler, boşalmayı denetim altına almaya yaramaz ve çoğu zaman erkeği seksten soğutur. Çünkü insan doğası gereği hazzı ister, elemden kaçar. Yani haz veren eylemleri daha fazla ve uzatarak yapmak ister, elem veren eylemlerden uzak durur ve kısa tutar. Tıpkı mezarlıktan geçerken istemsizce hızlanmak gibi, seks yaparken elem duyan bir erkekte hazzın yanına korkuyu eklediği için istemsizce kasılır ve erken boşalır. Oysa hazza odaklanabilse, haz ile korkuyu birbirinden ayırabilse boşalma süresi uzayacaktır.

KALICI ÇÖZÜM…

Erken boşalma tedavisinde boşalma kontrolünün uzun vadeli ve "kalıcı" bir şekilde sağlanabilmesi hedefi vardır. Program ayrıca bilinçli, istemli ve denetimli bir boşalma zamanlamasını kontrol edebilme yeteneği kazandırmayı da hedeflemektedir. Bu sarı ışıkta durmayı, otomatik pilotu devre dışı bırakmayı, cinsel uyaranlara karşı verilen tepki sonucu oluşacak boşalmanın ve boşalmayı sağlayan aşk kaslarını ve iç cinsel kasların kontrolünü yeniden kazanma anlamına gelmektedir. İstemsiz boşalmayı önlemek için cinsel heyecanı kontrol etmeyi başarmak gerekir. Bu süreçte erken boşalma sorunu yaşayan erkekler, cinsel duygularında farkındalık geliştirmeyi ya da aşk kaslarını ve iç cinsel kasların kontrolü konusunda son derece bilinçli olmayı, zevk veren farklı duyumlara önem vermeyi ve cinsel ilişki sırasında sadece boşalmaya odaklanmadan cinsel ilişkinin kendisinden de zevk almayı ve kendi cinsel uyarılmalarını yönetmeyi öğrenecekledir. Cinsel heyecanda kritik seviyeye ulaşıldığında boşalma kaçınılmaz olur. Çünkü tamda bu noktada, otomatik pilot işi devralır ve boşalmanın başlaması için aşk kaslarını ve iç cinsel kasları yönetir. Böylece, kasların kontrol edilebilmesi için otomatik bir süreç başlamış olur ve bu sürecin başlamasıyla, boşalma kontrolü sağlamak mümkün olmaz. Ama cinsel heyecanın kontrolü öğrenilebilirse, ki bu ancak cinsel aktivite sırasında cinsel uyarımın yönetilmesiyle olur, kritik heyecan düzeyine ya da sarı ışık yandığında durabilmeyi öğrenince boşalma süreci uzatılabilir ve vakitli boşalma yaşanabilir.

BOŞALMA DENETİMİ İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR…

Erken boşalma sorunundan mustarip erkeklerin boşalma kontrolü edinmelerine yardımcı olabilecek boşalma kontrolü programında aşağıda şifreler yer almaktadır: (1) Sarı ışıkta durmak, (2) aşk kaslarını ve iç cinsel kaslarını kontrol etmek ve gevşek tutmak, (3) nefesi ritmik bir şekilde kontrol etme, (4) seks yapma ritmini yani penisi vajinaya itme ve sokma ritmini sabitlemek, (5) bedende neler olup bittiğinin farkında olma, (6) performans yerine hazza odaklanmak, (7) rahat ve gevşemiş bir haldeyken egzersizleri yapmak… Bu yöntemlerin aynı anda kullanıldığında elde edilen cinsel uyum, tekniklerin her birinin ayrı olarak yapıldığında elde edilen toplam sonuçtan çok daha faydalıdır. Çünkü erken boşalma erkeğin bir kusuru veya hastalığı değil, çiftin cinsel uyumsuzluğudur. Cinsel uyumun sağlanabilmesi için (1) ilk adımda "cinsel duyusal farkındalığı arttırmak" için mastürbasyon egzersizleri yapılır. Böylece aşk kasları ve iç cinsel kasların kontrolü daha iyi öğrenilebilir. (2) İkinci adım ise ilk boşalma kontrolünü geliştirebilmeyi öğretmek için tasarlanmıştır. Birinci adım ve ikinci adımın karmasıyla penis uyarılmasının nasıl yönetileceği ve cinsel heyecanın nasıl kontrol edileceği teknik anlamda uygulanır. Bu egzersizler aynı zamanda kontrol altında tutulabilen aşk kaslarını ve iç cinsel kasları yeniden eğitmek için de tasarlanmıştır. Diğer bir değişle, bu kaslar üzerinde yeniden bir kontrol sağlanabilir. (3) Partner ile cinsel ilişki sırasında uygulanacak olan teknikleri içeren üçüncü adımda da, ikinci adımda öğrenilen boşalma kontrolünün geliştirilmesi amaçlanır. Cinsel heyecan üzerinde daha iyi bir kontrol sağlayabilmek için cinsel aktivite sırasında partner ile yaşanan yoğun haz üzerinde durulması, performans ve partneri tatmin etmek yerine hazza ve hislere odaklanılması şarttır.

BAŞARI İÇİN İP UÇLARI…

(1) Boşalma denetimini öğrenmek zaman ve emek gerektirir, bunu gerçekleştirmeye kendinizi adayın. (2) Bir sonraki adıma geçmeden önce bulunduğunuz adımı eksiksiz gerçekleştirin, egzersizleri tekrar tekrar yaparken daha düzgün yapın ve sabırlı olun. (3) Egzersizlerden tam bir performans alabilmeniz için tamamen rahatlamalı, gevşemeli ve egzersizleri tamamlayana kadar yeterli zamana sahip olmalısınız. Erken boşalmanın stresli durumlar sırasında geliştiğini hatırlayın. Bu nedenle, egzersizleri rahat ve ideal bir ortamda gerçekleştirmelisiniz. (4) Pozitif bir tutum takının, erken boşalmanın üstesinden gelebileceğinizi hep akılda tutun. Olumlu düşünürseniz problemi başarıyla çözebilirsiniz. (5) 21 gün kuralını unutmayın. Her bir egzersizi en az 21 gün düzenli yapın. Yeni öğrenilen bir davranışın alışkanlığa dönüşmesi zaman alacaktır. Bu nedenle eski hızlı ve erken boşalma alışkanlığınızdan kaçının. Boşalma kontrolünü sağladığınızda, hızlı bir seks yapmaya çalışmayın. Çünkü hızlı boşalma alışkanlığınıza kolaylıkla geri dönebilirsiniz.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

1 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

1 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

1 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

1 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

1 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

2 gün ago