Categories: Erken Boşalma

Haremağası Tekniği

“Haremağası”, Osmanlı İmparatorluğu’nda haremden sorumlu olan yüksek düzeydeki görevliye verilen addır. Haremağası padişah ve sadrazamdan sonra devletin en yüksek görevlisiydi. Haremin bütün kadınları padişahın eşleri olduğu için onların korunmasında başlarında bir erkek kadar güçlü ama erkekliği olmayan birinin olması gerekiyordu. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkılarak görevlendirilen haremağaları sarayın, cinsel işlevi yok edilmiş (hadım edilmiş) siyah ırktan olan erkek köleleri arasından seçilirdi. Ancak tarih kitaplarında bazı haremağalarının hadım edilmiş olsalar da bir erkek gibi cinsel isteklerinin olduğundan, penisleri sertleşmeden ellerini ve parmaklarını kullanarak haremdeki kadınlarla cinsel ilişkiye girdiklerinden söz edilir.

Cinsel terapi literatüründe ilk defa Cem Keçe tarafından isimlendirilen “Haremağası Tekniği”ndeerkeğin bir haremağası gibi penisinin olmadığı varsayılır. Penisi olmayan bir erkeğin de kadını tatmin edebildiğini görmek açısından büyük önem taşıyan bu teknikte; erkek penise ihtiyaç duymadan, “sanki penisi yokmuş gibi”, işaret ve orta parmaklarını penis gibi kullanarak ve diğer eliyle de partnerinin klitorisini uyararak yani köprü manevrası yaparak eşiyle sevişir, dokunmanın ve sevişmenin hazzına odaklanır, penis ile koit, yani cinsel birleşme yapma baskısı olmadan yaşadıklarından haz almaya çalışır. Bu tekniğin amacı erkeğin sertleşmeye veya erken boşalmaya dair bir baskı hissettiğinde penisini kullanmadan partnerini tatmin edebileceğini keşfetmesine yardımcı olmaktır. Haremağası tekniği hem erken boşalma hem de sertleşme sorunlarının tedavisinde başarıyla kullanılır.

Vajina yapısı gereği kendini içine aldığı penise göre daraltan ya da genişletebilen bir organdır ve sevişme sırasında daha fazla uyarılmak için içine bir şeyler alma ve bunun yarattığı dolgunluk hissine ihtiyaç duyabilir. Bu ihtiyacın mutlaka penisle giderilmesi gerekmez, çoğu zaman parmak penisten daha hareketli olduğu için vajinadaki G noktası gibi hassa bölgeleri uyarmada daha etkili olabilir ve kadına farklı hazları yaşatabilir.

Haremağası tekniği farklı pozisyonlarda denenebilir. En çok tercih edilen pozisyon, erkeğin otururken kadının sırtüstü yatarak bacaklarını erkeğin bacaklarının üstünden aşırdığı yüz yüze pozisyonudur. Bu şekilde erkek ve kadın birbirlerini görebilirler, bakışlarıyla aldıkları hazzı birbirleriyle paylaşabilirler. Erkeğin doğrudan vajinaya ve parmak girişine odaklanmak yerine, parmaklarını kadının kasıklardan başlayarak geniş bir alandan vajinaya doğru gezdirmesi, önce klitoral uyarı yaparak girişe hazırlaması, parmakların girişinden haz alınmasını kolaylaştırır. İşaret parmağı ve orta parmak bir penis gibi kullanılırken baş parmakla ya da diğer elle klitoris uyarılarak köprü manevrası yapılabilir ve bu şekilde partnere boşalma veya orgazm yaşatılabilir.

Parmaklar penis gibi kullanılırken klitoris uyarısını yapmak “köprü tekniği” olarak bilinir, yani vajinanın zevkiyle klitorisin başının zevki arasında köprü kurulmuş olur. Eğer erkek köprü yapmadan parmaklarını kullanırsa veya sadece klitorisin baş kısmına parmaklarla uyarı yaparsa o zaman bunun adı “partnerbasyon” olur. Klitorisin baş kısmının, vulvanın veya vajina deliğinin ağızla uyarılmasına ise “oral seks” denir.

Haremağası tekniğini uygularken aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi gerekir:

  1. Tekniğin uygulanmasına geçilmeden önce yeterince uzun bir önsevişme yapılmalı, partnerin fiziksel ve ruhsal olarak uyarılmış ve hazır olduğundan emin olunmalıdır. Kadında cinsel uyarılmanın işaretleri şunlardır: Kadının vajinası sulanır (ıslanma – lubrikasyon), klitorisi sertleşir (kabarır), vajinası ve vajina deliği genişler, cinsel coşku ve heyecan hissedilir ve kadın penisi içine alma arzusu duyar.
  2. Erkek acele etmemeli, yavaş ve sabırlı hareket etmelidir.
  3. Teknik uygulanmadan önce mutlaka temizliğe özen gösterilmeli, eller yıkanmalı ve tırnaklar kesilmiş olmalıdır.
  4. Kayganlaştırıcı jel ya da bebe yağı kullanılmalıdır.
Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

2 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

2 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

2 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

2 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

2 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

2 gün ago