Categories: Aldatma

Kadınları Aldatmaya Yönelten Etkenler

“Onca yıllık eşini aldatmış” desem kimin aldattığını düşünürsünüz? Kadının mı, erkeğin mi? Çoğunuzun “Erkeğin” dediğini duyar gibiyim. Haksız da sayılmazsınız çünkü aldatma konusunda nam salan taraf erkeklerdir ama bu kadınların da aldatıyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Aldatmanın erkeklere özgü bir durum gibi algılanmasının nedeni, aslında toplumun aldatan erkekle kadını aynı kefeye koymaması, aldatmayı erkeğin elinin kiri, kadının alnının lekesi olarak görmesi… Bu tür adil olmayan çarpık toplumsal kalıpla yetişen erkekler aldatmayı adeta bir hak olarak görüyorlar ve bu haklarını çoğunlukla da cinsel tatminleri doğrultusunda kullanıyorlar. Kadınlar ise toplumun üzerlerinde kurduğu baskı nedeniyle aldatma konusunda çok daha temkinliler ve genellikle yaşadıkları duygusal boşluklar ve mutsuzluklar yüzünden aldatıyorlar.

İLGİ İHTİYACI…

İlgi görmek ve beğenilmek herkesin hoşuna gider ama kadınlar için ilgi görmek ve iltifat almak özellikle bir ihtiyaçtır. Kadınlar, sevildiklerini kendilerine gösterilen ilgi ve beğeni ölçüsünde hissederler ve ilgi göremediklerinde beğenilmedikleri ve sevilmedikleri hissine kapılırlar. Bu nedenle ilgisiz bir eş, bir kadının hayatını kâbusa çevirebilir. Üstüne üstlük bir de eşlerinin kendilerine göstermediği ilgiyi çevredeki başka kadınlara gösterdiğini görürlerse, ipler tamamen kopabilir. Kadınlar bu duygusal ihtiyaçlarını karşılama arayışına girerler ve eşlerinden göremedikleri ilgi ve sevgiyi bir başkasından gördüklerinde eşlerini aldatabilirler.

DEĞER GÖRME İSTEĞİ…

Kadınlar için eşlerinin kendilerine değer ve önem vermesi oldukça önemlidir. Bu konuda çok hassas olurlar. Duygu ve düşüncelerinin eşleri tarafından önemsenmemesi, beklenti ve ihtiyaçlarının dikkate alınmaması, sorunlarının görmezden gelinmesi, takdir edilmemeleri, sürekli eleştirilmeleri ya da aşağılanmaları kadınları çok mutsuz eder. Bu kadınlar mutluluğu dışarıda arayarak eşlerini aldatabilirler.

GÜÇ VE GÜVEN ARZUSU…

Kadınlar, eşlerinin güçlü, sağlam ve güven verici olmasını isterler. Kadınlar ilgi ve sevgi kadar güven ve aidiyet duygularına da ihtiyaç duyarlar. Eşlerinin maddi ve manevi açıdan güçlü olduğunu, kendilerine sahip çıktığını görmek isterler. Pasif, güvensiz ve sorumluluk almayan ana kuzusu gibi eşleri olan kadınlar için aldatma kapıyı her an çalabilir. Eşlerinden daha zengin ya da daha yüksek statüdeki biriyle birlikte olmayı arzulamaları da kadınları aldatmaya yöneltebilir.

İNTİKAM ALMA ARZUSU…

Aldatılan kadınlar sırf intikam almak için eşlerini aldatabiliyor. Yaşadıklarının aynısını eşlerine de yaşatmayı, aynı acıları çekmelerini sağlamayı amaçlıyorlar. Böylelikle, kırılan gururlarını onarmak, kaybettikleri özgüvenlerini kazanmak ve başka biri tarafından beğenilmenin mutluluğunu yaşayarak aldatılmanın kötü etkilerinden kurtulmak istiyorlar.

CİNSEL MUTLULUK…

Erkeksi yönü güçlü olan ve cinsel yaşamlarında mutlu olmayan kadınların büyük çoğunluğu bunu kabullenerek ilişkilerini cinsellikten hiç zevk almadan sürdürmeyi tercih etse de, cinsel isteklerini tatmin etmek için eşlerini aldatan kadınlar da yok değil. Bazı kadınlar ise seks bağımlılığı adı verilen ve kişinin hem psikolojik hem de fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli cinsel aktivitede bulunma ihtiyacı olarak ifade edilen bir bozukluk nedeniyle aldatabiliyor. Ayrıca, eşleri tarafından fiziksel olarak çekici bulunmadıklarını düşünerek duygusal boşluk yaşayan kadınlar da bu boşluğu, kendilerini fiziksel olarak arzulayan biriyle eşlerini aldatarak doldurmaya çalışabiliyor.

YENİ BİR AŞK…

Aşk ansızın geliverir… Bir ilişkisi varken günün birinde başka birine aşık olma ihtimali herkes için vardır. İlişkisinde istediğini bulamayan, beklediği sevgi, şehvet, ilgi ve değeri göremeyen, mutsuz olan ya da görücü usulü ile evlenmiş, küçük yaşta evlendirilmiş, ilk flörtüyle evlenmiş kadınlarda çok daha sık rastlanan bu durum, bazen eski sevgiliyle aşkın yeniden canlanması şeklinde de olabiliyor.

Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

1 gün ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

1 gün ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

1 gün ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

1 gün ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

7 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

7 gün ago