Categories: Cinsel Sağlık

Kadınların Cinsel Fantezileri

Fantezi, kişinin hayal etiği, olmasını istediği, özlem duyduğu şeyleri zihninde tasarlayarak canlandırmasıdır. Bu zihinsel süreç, cinsel arzuyu ve coşkuyu uyaran hayaller içerdiğinde cinsel fanteziye dönüşür. Cinsellik söz konusu olduğunda, kişiliğe dair ilginç sırların saklı olduğu fanteziler bazen gerçek hayatta yaşananlardan çok daha çılgınca olabilir. Çünkü cinsel fanteziler çoğu zaman bastırılan ve gizlenen arzuların dışavurumudur. Kadın-erkek herkesin cinsel fantezileri vardır. Kadınlar, erkeklere göre daha az cinsel fantezi kuruyor olsalar da, onların fantezileri çok daha çeşitli ve çok daha erotiktir. Kadınlar fantezilerinde daha çok seks öncesindeki duygusal ve romantik anları canlandırırlar; cinsel organlara ve bedensel imajlara daha az yer verirler ve sadece fantezi kurarak manevi tatmin yaşayabilirler. Erkeklerin fantezileri ise çoğunlukla cinsel ilişkinin kendisiyle ilgilidir; cinsel organlar ve bedensel imajlar ön plandadır. Erkeklerin penislerine dokunmadan sadece fantezi kurarak cinsel boşalma yaşamaları daha zordur.

KADINLARIN DÜŞLERİNİ SÜSLEYEN 10 CİNSEL FANTEZİ

Kadınlar için fantezi bir tür ön sevişme gibidir. Fanteziler cinsel uyarılmayı sağlayarak ve cinsel isteği artırarak boşalma ve orgazmı kolaylaştırır. Cinsel fanteziler hayal gücüyle sınırlıdır… Söz konusu kadınlar olduğunda, hayal gücünün sınır tanımadığını gösteren cinsel fanteziler sayısızdır. Kadınlar arasında en çok düşlenen 10 cinsel fantezi şunlardır:

1. YAKIŞIKLI YABANCI: Kadınların fantezilerinde genellikle yakışıklı, çekici, seksi ve gizemli erkekler rol alır. Kendisini, hiç tanımadığı müthiş bir erkekle ateşli bir seks sahnesi yaşarken hayal etmeyen kadın yok denecek kadar azdır.

2. İDOL PARTNER: Kadınlar, idol olarak kabul edilen erkeklerle ilgili fanteziler kurarlar. Bu erkek ünlü bir aktör, şarkıcı ya da sporcu olabileceği gibi,  bir politikacı, yazar ya da patronları olabilir.

3. ARKADAŞIMIN AŞKI: Kadınlar arkadaşlarının sevgilileri ya da kendi arkadaşları ve komşularıyla seks yaptıklarını hayal ettikleri fantezilerden de büyük keyif alırlar.

4. BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR: Kadınları heyecanlandıran bir diğer cinsel fantezi, partneriyle seks yaparlarken başka kişi ya da kişiler tarafından izlenmektir. 

5. BİR TAŞLA İKİ YA DA DAHA ÇOK KUŞ: Aynı anda iki erkekle seks yapma fantezisi kadınların beğenilme arzusundan kaynaklanıyor olabilir. Bu fantezinin diğer bir versiyonu da birden çok erkekle tek kadın olarak seks yaptıkları daha geniş bir grup şeklinde olabilir.

6. TECAVÜZ MAĞDURU: Tuhaf ama gerçek şu ki, kadınların cinsel fantezilerden biri “tecavüz”dür. Tanımadıkları bir kişi tarafından cinsel ilişkide bulunmaya zorlanmak kadınların cinsel coşkusunu arttırır ama elbette sadece fantezilerinde…

7. FAHİŞE ROLÜ: Kadınlar kendilerini fahişe olarak, yani birçok erkekle para karşılığı seks yaparken hayal ettiklerinde de cinsel heyecan duyarlar.

8. STRİPTİZ: Kadınların fantezilerini süsleyen sahnelerden biri de bir erkek için striptiz yapmaktır. Erotik dansla striptiz yaparak bir erkeği baştan çıkardıktan sonra yaşayacakları ateşli bir seksi hayal ederler.

9. KADIN KADINA: Merak cinsellikte de güçlü bir duygudur. Kadınların çoğu eşcinsel seks deneyimlerine karşı meraklarını cinsel fantezilerinde gidermeye çalışırlar.

10. İPLER KİMİN ELİNDE? Kadınlar seks sırasında hâkimiyetin tamamen kendilerinde olduğunu, erkeği kendilerinin yönlendirdikleri ve ona istedikleri her şeyi yaptırdıkları fanteziler kurarlar. Aslında bu iki yönlü bir fantezidir, yani bazen de ipleri erkeğin ellerine bırakıp ona teslim olmayı arzularlar.

KADINLARIN CİNSEL FANTEZİLERİ SIR GİBİDİR

Cinsel fanteziler kişiye özeldir ve genellikle çoğu gizli tutulur. Özellikle de kadınlar fantezilerini sır gibi saklarlar. Sevgililerine, eşlerine bile anlatmaktan utanırlar, çekinirler. Kadınların cinsel fantezilerini gizlemelerinin üç ana nedeni vardır: Birinci neden; cinsel fantezilerinin var olan cinsel sorunlarına, kişilik özelliklerine, özlemlerine ve beklentilerine dair ipuçları taşıması yüzünden istek ve arzularından utanmalarıdır. İkinci neden; cinsel fantezileri zihinlerindeyken onlara ne kadar anlamlı ve doğal gelse de, fantezilerini söze dökünce anlamsız, olağandışı ya da gülünç bularak yadırgamalarıdır. Üçüncü neden; fantezilerini anlattıklarında karşıdaki kişi tarafından yanlış anlaşılmaktan, ayıplanmaktan ya da aşağılanmaktan korkmalarıdır.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

1 gün ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

1 gün ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

1 gün ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

1 gün ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

6 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

6 gün ago