Categories: Cinsel Sağlık

Kaslı ve Yapılı Erkekler

Çekici erkek algısının değiştiği bir zamanda yaşıyoruz. Yumuşak hatlı ve ağır başlı erkeklerin yerini, güçlü kollara sahip, kalın kaşlı ve sert hatlı erkekler alıyor. Cinsel Sağlık Enstitü Derneği (CİSED) cinsel terapistlerinin bu konu üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda, kadınların %87’sinin kendisini koruyup kollayacak güçlü ve karizmatik erkek arayışında olduğu görülüyor.

OTORİTE VE GÜCÜN SİMGESİ…

Kadın kendini ne kadar güçlü görürse görsün ve ayakları yere ne kadar iyi basarsa bassın, doğası gereği anlaşılma, dokunulma, dinlenme ve sahiplenilme duygusu vardır. Bu nedenle, erkeğinin kendisini kollayıp korumasını ister. Kadınsı duygular görsele vurulduğu zaman kaslı erkek imajı ortaya çıkıyor sanki. Kaslı ve yapılı erkek, ilk etapta sert ve otorite sahibi bir erkek olarak algılanıyor ve sert bir erkek illaki güçlüdür mantığı ön plana geçiyor. Sahiplenilmek isteyen kadın erkeğinin her koşulda yanında olacağından emin olmak istiyor. Bu nedenle, kadınlar genellikle kaslı erkekleri tercih eder ki, arkasında güçlü bir erkeğin dimdik durduğundan emin olabilsin. Tabi ki, bu her zaman böyle değil fakat yine de, kadınlar için erkek bedeninin dili her zaman ön planda olur.

DIŞI SİZİ İÇİ PARTNERİNİ YAKIYOR…

Gerçek seksüel kimliğin ikinci göstergeleri olarak görülen kendini spora adamış, sert kaslı, geniş omuzlu ve şişkin pazılı erkeklerin cinsel yaşamı sanıldığı kadar aktif olmayabiliyor. Çünkü kadınların çekici bulduğu bu üçgen vücudu elde etmenin bir bedeli de var tabi ki. Bu kadar güçlü görünen bir erkeğin kadınları yatakta hayal kırıklığına az rastlanan bir durum değildir. Yoğun kaslı erkeklerde, kasılmalar ve başaramama veya yetersiz olma korkusu nedeniyle oluşan erken boşalmalar çok fazla görülebiliyor. “Her şeyin çoğu zarar!” diye boşuna dememişler. Bu nedenle kasları şişirmek yerine düzenli egzersizler sonucu fit kalmak, kadınların ilgisini çok daha fazla çekebiliyor. Düzenli spor hem kişinin sağlığını korumasına ve daha formda bir vücuda sahip olmasına hem de stresi yenmesine yardımcı oluyor. Düzenli spor yapmanın özellikle erkekler için cinsel açıdan faydası da çok. Spor yapan bir erkeğin cinsel performansı daha iyi olabiliyor.

KADIN GÖZÜNDEN KASLARIN DİLİ…

Kadınlar için erkek kol ve omuz kasları ilk sırada gelmeye devam ediyor.  Kadınlar için yapılı kollar gücün simgesiyken, geniş omuzlar otoritenin yerine geçebiliyor. Geniş omuzlu ve güçlü kollara sahip erkekler kadınların bir numaralı korucu meleğiyken, karın kaslarına sahip erkekler yataklarının patronu, sağlam bacaklara sahip olan erkekler ise evlerinin erkeği gibi algılanabiliyor… Çok abartmamak kaydıyla, hepsine sahip olan bir erkek kadınlar için avcı ve koruyucu yerini alabiliyor.

AŞK KASLARINIZI ÇALIŞTIRIN…

Aşk kaslarının cinsellikten alınan zevki artırmada çok önemli bir yeri var. Kemik çatının alt kısmında pelvis tabanı adı verilen bölgede bulunan kas grubuna pelvis taban kasları yani aşk kasları adı verilir. Aşk kasları daha derinde yer alan diğer kaslarla beraber çalışarak idrar yapma ve tutma, dışkılama, cinsel işlevlerin yerine getirilmesini ve çatı kemik içinde yer alan organların sarkmadan burada kalmasını sağlarlar. Bu kaslar gün içinde sıkıp bırakılarak çalıştırılır. Kegel egzersizleriyle, pilates yaparak veya yere yatarak bacakları bisiklet çevirir gibi hareket ettirerek çalıştırılabilir. Böylece aşk kasları güçlenir, o bölgeye giden kan alkışı hızlanır ve cinsel performans ve penisin sertleşme kalitesi artar, erkeğin boşalma süresi uzar.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

4 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

4 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

4 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

4 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

4 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

4 gün ago