Categories: Seks Mutfağı

Kokulu Bahçe ve Arap Aşk İksirleri

Arapların en ünlü seksoloji kitabı olan Kokulu Bahçe (Itırlı Bahçe) hakkında beni yazı yazmaya neler itti, inanın ben de bilmiyorum ama oldu artık… 1394–1433 yılları arasında yazılmıştır ve “Kokulu Bahçe” adıyla Arapların en ünlü seksoloji kitabı olarak tarihteki müstesna yerini almıştır.

 “Ey Vezirim” hitabıyla başlayan ve Arap dünyasının Kama Sutra'sı sayılan kitap, Tunus Sultanı Abdül Aziz´in veziri Muhammed bin Uane ez Zonavui’nin isteği üzerine hazırlanmıştır ve 21 bölümden meydana gelir. “Binbir Gece Masalları” yazarı Lady Burton, Şeyh El Nefzavitarafından yazılan bu kitabın etkisi altında kalmış ve Arapların cinsel hayatı konusunda tek kaynak kitap olarak tavsiye etmiştir. 1850 yılında bir Fransız subay tarafından Fransızcaya çevrilmiş ve Avrupalı yazarlarca bu şekilde keşfedilmiştir. Sir Richard Burton tarafından da İngilizceye çevrilmiştir. Richard Burton öldükten sonra karısı, kitabın eşcinsellik ile ilgili olan bölümlerini çıkarmış fakat yıllar sonra bu bölümler bulunmuş ve ayrı bir kitap olarak yayınlanmıştır. 1970 yılında Faruk Ülkü tarafından Fransızcadan tercüme edilerek, Başak Yayınevi tarafından Seks Romanları Serisi bünyesinde ülkemizde de yayımlanan bu kitabın kapağında “Cinsi aşk bahsinde yazılmış büyük Arap seksoloji şaheseri” ifadesi yer almaktadır. Ancak 1990'larda Kokulu Bahçe Türkiye'de yayınlandığında Sir Richard Burton’un eşi tarafından sansürlenmiş bölümler kitapta yer almamıştır.

 

İDEAL KADIN VE MÜKEMMEL ERKEK TASVİRİ…

Aşk bir sanattır. Kadınların memnun etme sanatı. Bir erkek özlediği zevkleri karısına da istetecek denli bir aşk ustası haline gelmedikçe, karısına dokunmamalıdır bile…” diyen Honore de Balzac’ı haklı çıkartan Kokulu Bahçe'deki güzel kadın betimlemesi Tevrat'takine çok benzer. “Bembeyaz bir cilt, kıpkırmızı dudaklar, sert göğüsler, dolgun bacaklar, geniş kalçalar, uzun bir boyun, ışıldayan kara gözler, siyah ya da kınalı saçlar, sağlıklı ve dik duran bir gövde…” Kısaca ideal kadın; yuvarlak belli, güzel göbekli, şahane sırtlı ve dolgun kalçalı, mükemmel erkekise; geniş omuzlu, dolgun kalçalı, boşalma anını ayarlama ve organını yeniden aşka hazırlama yollarını iyi bilen biri olarak tarif edilmektedir. Erkeklik organı, kadını tatmin için en çok on iki parmak ya da üç el toplamı, en az altıparmak ya da bir buçuk el toplamı boyunda olması gerekir denmektedir.

 

DENGELİ BESLENME VE DÜŞÜK YAĞ ALIMI ÇOK ÖNEMLİ…

İyi bir cinsel yaşama için dengeli beslenme ve düşük yağ alımı çok önemlidir. Kolesterol seviyesinin istenilen seviyede tutulması cinsel organlara giden damarlarda en yüksek kan akımını sağlayacaktır. Şeyh El Nefzavi, yıllar önce ideal bir cinsel yaşamın nasıl olması gerektiğini şu şekilde tarif etmektedir: “Bilin ki ey Vezir! Bir kadınla beraber olmak istediğinizde birleşmeniz iyi ve sıhhate faydalı olsun derseniz, midenizi fazla yiyecek ve içecek ile doldurmamalısınız. Böyle durumda belinizde tutukluk, idrarınızı tutamama ve göz zafiyeti tehlikesi yaşarsınız. Tam birleşme anında onunla oynaşınız. Yanaklarını öperek, dudaklarını ve göğüslerini emerek onu heyecanlandırabilirsiniz. Öpüşmeler, ısırmalar, göğüsleri okşamalar, kucaklaşmalar ağız ve dilin hareketleri zevki uzatabilecek, artırabilecek en güzel şeylerdir, inan bana…”

 

EN İYİ SEKS POZİSYONLARI NELERDİR?

Kokulu Bahçe'de 11 değişik cinsel birleşme pozisyonu tarifi yapılmış ve üç tanesi batıda büyük yankı uyandırmıştır. Her pozisyona ayrı ayrı isimler veren yazar vezirine seslenerek şöyle demektedir: “Siz de deneyin değişik durumları. Her kadın şahsen en zevk aldığını seçecektir:

(1) Dok el ovted – çivileme: Kadın bacakları ile erkeğin belini sarar sıkıca, arkasını bir yere dayayıp kolları ile erkeğin boynuna sarılır.

(2) Nik el haddadi  demirci biçimi: Kadın, kalçalarının altına bir yastık koyarak sırtüstü uzanır ve dizlerini göğsüne çeker.

(3) Haşu en nikanuk  devekuşu kuyruğu: Kadın sırtüstü yatağa uzanır, erkek onun önünde diz çöker ve sadece başı ve omuzları yatağa değecek şekilde bacaklarını kaldırır kadının; duhulden sonra bacakları ile boynunu kavramış olan kadının kalçalarını kavrayarak aşağı yukarı oynatır…”

 

CİNSEL ZEVKİ ARTTIRMANIN 6 YOLU…

Kokulu Bahçe'de sevişme bir anlamda kutsal bir ayin gibi sunulmakta ve cinsel edimi sadece bir üreme aracı olarak değil, sağlıklı bir zevk olarak da görmektedir. Cinsel birleşme bir bakıma bir ibadet eylemidir. Cinsel birleşme beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal moleküller, dopamin ve seratoninle birlikte zevk hormonları olarak adlandırılırlar ve sakinlik vererek tatmin hissi yaratırlar. Ayrıca coşku yaratarak beş duyu organı vasıtası ile uyarıları doğrudan beyne ulaştırırlar. İşte bu şekilde meydana gelen cinsel zevki daha da artırmak için 6 yol bulunduğunu belirten yazar, bunları şöyle sıralamaktadır: “Güçlü bir aşk ateşi, erkek gücü, çok arzu edilen bir sevginin varlığı, yüz güzelliği, tahrik eden yiyecek ve içecekler…”

 

CİNSEL BİRLEŞMENİN FAYDALARI…

“Sağlıklı yaşa, çok seviş ve yaşlı öl!” mesajı veren Kokulu Bahçe'de cinsel birleşmenin faydaları şu şekilde sıralanabilir: Zevk verir, insanın kendine güvenini arttırır, insanı forma sokar ve gençleştirir, kalbi çalıştırır, acıları azaltır, kasları gevşetir, kan dolaşımını arttırır, kadınlarda âdeti düzenler, kişinin pozitif düşünmesini sağlar, bağırsakları çalıştırır, iştahı açar, yalnızlığı alır, uzun yaşatır, zayıflatır. Yapılan bilimsel çalışmalar cinsel ilişki sırasında dakikada 6,4 Kcal enerji harcandığını ortaya koymaktadır. Cinsel aktivite sırasında hemen tüm kaslar aktif olarak çalışmaktadır. Beyin ciddi miktarlarda glikoz tüketmektedir. Ortalama 45 dakikalık bir cinsel aktivitede 250 kalori harcanır. En ağır sporlar kadar enerji harcanmasına neden olan sevişme, düzenli yaşandığında anlamlı bir kalori harcama yolu olarak kendisini gösterir.

 

SEVİŞME GÜCÜNÜ ÇOĞALTACAK İLAÇ GİBİ KARIŞIM…

“Sakız ağacının meyvelerini ezip, bal ve zeytinyağı ile iyice karıştırdıktan sonra sabahları yataktan kalkar kalkmaz kullanın. Devenin hörgücünde bulunan yağı alıp sevişmeye başlamadan o yağı sürünce faydasını görecek, kadınların da hoşlanacağını öğreneceksiniz. Yeşil bezelye, soğanla iyice kaynatılır, tarçın, zencefil ve kakule tozu serpilerek dövülür. Böylece sevişme gücünü çoğaltacak başka bir ilaç daha elde edilir…”

YAĞLI YEMEKLER CİNSEL HAZZI VE ERKEKLİK GÜCÜNÜ AZALTIR…

Arap ülkelerinde aşkla ilgili bütün söylence ve yazılarda cinsel gücü arttıracak terkiplere ve yemeklere rastlanır. İktidarsızlık konusunda Şeyh Nefzavi şunları yazıyor: “Fazla uyku, soğuk mevsimlerde yapılan uzun seyahatler vücudu zayıf düşürür. Devamlı olarak soğuk yerlerde çalışmak veya nemli yerlerde durmak da insanın gücünü azaltır. Aşırı derece içkili oldukları zamanlarda insanlar cinsel temaslardan kaçınmalıdırlar. İçki ve yorgunluk iktidarsızlığın en büyük sebeplerinden biridir. Cinsel münasebet içten geldiği zaman yapılmalıdır. Zorla yapılan birleşmelerden hem bir fayda elde edilemez hem de bu tip temaslar erkeği aşırı derecede yorar. Erkekler ipekli çamaşır ve elbise giymemeli ve mümkün olduğu kadar ipeklilerden kaçınmalıdır. Yağlı yemekler cinsel münasebetin zevkini ve erkeklerin gücünü azaltır. Bazı erkekler bazı kadınlara karşı cinsel yönden bir arzu duymayınca erkekliklerini kaybettiklerini zannederler. Oysa erkekler bazı kadınlara aşırı bir saygı duydukları veya onlardan utandıkları için onlara karşı hiçbir cinsel arzu duymazlar. Bazen da bakire olmayan bir dişi ile yatan erkekler kadından fazla zevk almazlar. Bunun sebebi kıskançlıktır. Kadının kendisini başkasına teslim etmesini kıskanır erkekler…”

ARAPLARIN KUVVET MACUNLARI…

“Erkeklere, cinsel güç veren sekiz şey vardır: Vücudun sıhhatli olması, üzüntü ve kederin bulunmaması, utanmaz bir görüş tarzı, ruhta sağlam bir neşe duygusu, zenginlik, iyi gıdalanma, değişik kadınlar ve değişik tipler” diyen Şeyh Nefzavi kitabında birçok kuvvet macununa yer vermiştir. Kokulu Bahçe'de ilk bahsi geçen kudret macunu şöyledir: “Cinsel münasebet için kudret kazanmak istiyorsanız, ağaçtan bir meyve koparın, o meyveyi yağ ve bal ile karıştırdıktan sonra suyunu sıkın, sabah yataktan kalkınca aç karnına hemen için. Böylece kuvvetlenecek ve rahatlayacaksınız. Bundan başka çakal karaciğerinden çıkan suyla seks organlarınızı uğuşturun. Bu oğuşturma organlara rahatlık verir ve onları güçlendirir. Ayrıca kendinizi zayıf hissettiğiniz zamanlar yatağa yatmadan önce bir bardak çok koyu saf bal için, üzerine yirmi tane badem ve incir yiyin. Bu rejimi üç gün yaptıktan sonra eskisinden daha kuvvetli olacağınıza inanabilirsiniz…”

SEVİŞİRKEN RAHAT ETTİREN MACUN…

“Kimyon ve zencefili iyice karıştırın. İçine biraz leylâk tohumu atın ve çok az esans katarak bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra bu koyu macunu karnınıza ve organlarınıza sürün. Bu sayede sevişirken gayet rahat edeceksiniz” diyen Şeyh Nefzavi cinsel kudretin artması için az miktarda baharatlı yemekler yenilmesi tavsiye eder, ancak baharat miktarı çoğaldıkça cinsel temastan alınacak zevkinde o oranda azalacağını söyler.

ŞEHVET VE CİNSEL KUDRETİ ARTTIRMAK İÇİN NE YEMELİ?

Eski Araplar cinsel gücü arttırmak için mevsim sebzelerinden de faydalanmışlardır. Meselâ, taze bezelye ile karıştırılan zencefil ve soğan iyice haşlandıktan sonra içine biraz da kimyon ilâve edilir. Böylece cinsi münasebetten önce gerekli olan şehvet ve kudret elde edilmiş olur. Şeyh Nefzavi kitabının 16. bölümünde şunları yazıyor: “Cinsî temas sırasında gerek soğukluktan, gerek organizma bozukluğundan veya diğer bir sebepten tatmin olmayan bir erkeğin bu durumu tedavi edilebilir. Bu tip erkekler devamlı olarak, bal, sirke mayası, zencefil, sarımsak, yeşilbiber, kimyon gibi şeyler yemelidirler. Böylece kısa bir süre eski şikâyetlerinden eser kalmayacaktır…” Şeyh Nefzavi cinsel soğukluğu üç kısma ayırıyor. (1) Cinsel temas sırasında his noktalarının başka taraflara kayması bunlardan ilki… (2) Diğer bir soğukluk sebebi de organizma bozukluğu… (3) Cinsî soğukluğun son sebebi olarak da beden veya zihin yorgunlukları ele alıyor Nefzavi… Bu konuda da şu tavsiyelerde bulunuyor: “Bu tip soğuklukların önüne geçmek için bir takım baharat ve nebatlardan yapılan macunları kullanmak faydalı olur. Ancak bu baharatın dikkatlice seçilmesi ve genel olarak taze olması şarttır. Bu baharat, bitkilerden çıkarılan suyun fazla bekletilmeden içilmesi gerekir. Bu ilâcı içmek için de en elverişli zaman sabah yataktan kalkınca veya gece yatar kendir. Bu arada temas anından önce ve sonra içilmesi de faydalı olur. Bu ilâcı içmeden ve içtikten sonra muhakkak üstüne bir bardak soğuk su içmelidir. Bu macunun en iyi sonucu vermesi için beraberinde bal içmek iyi olur. Balla birlikte yendiği takdirde hem mideye zarar vermez hem de kuvvet artar. Ancak soğukluk, zayıflıktan ileri geliyorsa, o zaman, zencefille halledilmiş kimyonu balla karıştırarak içmek faydalıdır. Bu karışımı içtikten sonra Allah’ın izni ile kısa bir süre içinde soğukluk geçer…”

PENİS BÜYÜTEN KARIŞIM…

“Erkek cinsel uzvunun boyu hakkında genel bir fikre saplanmak imkânsızdır. Fakat uygun olanları üç parmak üç boğum olanlardır. Altıparmaktan ufak olanlar ise ufak olarak adlandırılır. Buna rağmen erkeklerin bu uzuvlarının çeşitli boylarda olması kadınlara göre değişen erkekleri yaratmıştır” diyen Şeyh Nefzavi kitabının 18. bölümünde, “sütle karıştırılmış zencefilin ılık su ile yıkanıp kurulanan penisin üstüne bir müddet sürülmesi” şeklinde, modern tıbbın yanlış bulduğu, penis büyütme hakkında gülünç tavsiyelerde bulunuyor.

SEKS GÜCÜNÜ ARTTIRACAK YEMEKLER…

Kokulu Bahçe’de seks gücünü arttıracak yemekler ve ilâçlardan bahsediliyor ve şunlar yazıyor: “Her sabah yumurtanın sadece sarısını yiyen bir erkek kendisini cinsel münasebet anında gayet kuvvetli bulacaktır. Ayrıca üç gün devamlı olarak yumurtanın sarısını soğanla karıştırıp yemek de çok faydalı olacaktır erkekler için. Kuşkonmazı yumurtanın sarısı ile karıştırıp haşladıktan sonra hayvanı yağda kızartmak ve üzerine kimyon ve zencefil koyarak yemek de erkeklerin cinsel kudretini arttırmak yönünden çok faydalıdır. Bu yemeği bir hafta müddetle her gün yiyen erkek kendisini çok kuvvetli hissedecek ve cinsel münasebet sırasında azami zevki alacaktır. Ayrıca parçalanmış soğanı yağda kızartıp üstüne biraz baharat koyduktan sonra yemekte seks gücünün artması için yapılacak iyi hareketlerdendir. Deve sütünü balla karıştırdıktan sonra günde iki kere içmek de erkeklik arzularının gece gündüz uyanık olmasını sağlar…”

ERKEKLİK KUDRETİNİ ARTTIRAN YEMEK…

Şeyh Nefzavi’ye göre erkeklik kudretini arttıran yemeklerden en iyisi de şöyle yapılır: “Birkaç yumurtayı kuyruk yağı ve tereyağında kızartın. Yumurtalar iyice piştikten sonra onları bal içine koyun, sonra bu karışımı koyu bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Soğuktan sonra da mümkün olduğu az ekmekle yiyin…” Arap kitaplarında aşka çok fazla yer verildiği ve sevişme konusunda özellikle yemeklerin ve güzel kokuların büyük bir yer kapladığı da bir gerçektir. Şeyh Nefzavi balın ve sütün erkekliği arttırdığını söylemektedir. Erkeklerdeki cinsel soğukluğu, cinsel aşkın felsefesini, seks gücünü arttıran yemekleri ve kadın-erkek ilişkilerini cinsiyet yönünden inceleyen Şeyh Nefzavi’nin anlattığı yemeklerden biri de şöyle: “Bir ölçü soğan suyu alın. Bunun içine iki ölçü saf bal atın. Sonra o karışımı hafif ateşte soğan suyu balın içinde iyice kayboluncaya kadar kaynatın. Sonra ateşten çıkarıp soğuması için bir taşın üstüne koyun. Bu koyu bir macun olacaktır. Macun iyice soğuduktan sonra bir kaba koyun. Ayrıca kabın içine iki tane ufak şeftali de atın. Bu macunu ilerde kullanmak için de saklayabilirsiniz. Bu macun kışın yatağa yatmadan önce içilmelidir. Günde sadece bir kere ve çok az bir miktar için. Fazla içildiği takdirde geceleri pek rahat uyuyamazsınız…”

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

4 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

4 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

4 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

4 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

4 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

4 gün ago