Categories: Cinsel Sağlık

Kullan-At Diş Fırçaları ve Tek Gecelik İlişkiler

“Kıllarının ucu yuvarlatılmış, orta sertlikte ve ağız yapıma uygun bir diş fırçası kullanmam gerekiyor. Ayrıca elektrikli olması tercihimdir; fakat öyle anlar oluyor ki ‘kullan-at diş fırçası’ kullanmak zorunda kalıyorum. Sonuçta işimi görmüş oluyor.”

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bir ihtiyaç doğmuşsa, o ihtiyacın hemen ve mutlaka giderilmesine yönelik çözümler üretiliyor. Genellikle otellerde görmeye alıştığımız tek kullanımlık diş fırçaları da anlık ihtiyacın karşılanması için üretildi. Sonuçta insanların işinin görülmesi gerekiyor. Yalnızlığın, güvensizliğin, bağlanamamanın, sorumluluktan kaçmanın giderek arttığı bu zamanda birçokları için cinsellik de diş fırçalamak gibi bir ihtiyaç. (“Açlık ve susuzluk gibi bir ihtiyaç benzetmesi” çok gerilerde kaldı.) “Tek gecelik ilişki” modeli de bu ihtiyacın karşılanması için geliştirilmiş anlık bir çözüm. Sonuçta insanların işinin görülmesi gerekiyor (!) Tek gecelik ilişki yaşayan erkeklerin de kadınların da bu tarz ilişkiye yükledikleri anlam bu. Çok rahat dile getiriliyormuş gibi görünen bu cümlenin öncesinde ve sonrasında ise bazı rahatsızlıklar yani huzursuzluklar var. Bu rahatsızlıkların nedeni ise erkeğin de kadının da aslında duygusuz yaşayamayacağı gerçeğidir.

ERKEK VE TEK GECELİK İLİŞKİ

“Sonuçta işimi görmüş oluyor. Dişimi fırçalıyorum ve fırçayı atıyorum.”

Erkeklerin tek gecelik ilişki yaşamalarının bir tek nedeni var, o da “ihtiyacı gidermek”. Bu ilişki modelinin erkeklere cazip gelmesinin temel nedeni ise şudur: İhtiyaç her an, her yerde, derhal giderilmiş olur. Tabii başka cazip yanları da var bu ilişki modelinin. Partnere karşı hiçbir sorumluluk yoktur ya da sorumluluk, partneri o gece için tatmin etmekle sınırlıdır. Monotonluk yoktur; ne de olsa her kadın, erkeğin cinsel hayatına ayrı bir renk katacaktır.

İKİ TİPİ VAR…

Tek gecelik ilişki sonrasında farklı tutum sergileyen iki farklı erkek tipi var: Biri, artı bir skor ile tek gecelik ilişkiden memnun ayrılan erkek tipi; diğeri, boşaldıktan sonra kendini kötü hissedip tek gecelik ilişkiden memnuniyetsiz ayrılan erkek tipi. Birinci tip erkekler ya duygusal açıdan başka bir ilişkide tatmin oluyordur ya duygusal bir ilişkiyi kendi istekleri ile henüz bitirmiştir ve “özgürlük” temalı sevinç çığlıkları atıyordur ya da geçmişe gömülü bir aldatılma hikâyesi nedeniyle duygusal ilişki yaşama ihtiyacını bastırıyordur ve unutmuştur. Bu tip erkekler tek gecelik ilişkilerini huzurlu ve mutlu yaşarlar. Tek gecelik partnerden ayrılmadan önce yanağına sıcak bir öpücük kondurmayı ihmal etmezler. Bir arada oldukları süre boyunca kadının kendini iyi hissetmesini sağlarlar. Bu tip erkeklerin söz konusu tek gecelik partner ile ihtiyaç durumunda yine bir araya gelmeleri için bir mâni yoktur. Sonuçta işi görülmüş olur ve memnundur. İkinci tip erkekler ise aslında duygusal bir ilişki arayışındadır. Ya duygusal açıdan tatmin olamadıkları bir ilişkiden henüz çıkmışlardır ya da duygusal bir ilişki yaşamayalı uzun süre olmuştur. Tek gecelik ilişkinin duygusuzluğu, yapaylığı, seven ve sevilen birine sarılma ihtiyacının giderilemeyişi, cinsel birliktelik sonrası “seni seviyorum” cümlesinin söylenememesi ve duyulamaması nedeniyle bu tip erkek tek gecelik ilişki sonrasında kendini kötü ve kirlenmiş hisseder. Tek gecelik partnere hiçbir şey söylemeden kaçmak ister ve genellikle de kaçar gider. Sonuçta işi görülmüştür, fakat memnun değildir. 

KADIN VE TEK GECELİK İLİŞKİ

“Sonuçta işimi görmüş oluyor. Dişimi fırçalıyorum ve fırçayı atıyorum. Bazen ikinci kere kullanmam gerekirse diye hemen atmıyorum.”

Genellikle erkeğe ait bir davranış gibi görülen tek gecelik ilişki yaşama, giderek daha fazla kadının başvurduğu bir ihtiyaç giderme yöntemi haline geldi. İş dünyasında erkeklerle yarışan, ekonomik özgürlüğünü kazanmış, evinde yalnız olan veya yalnız hisseden birçok kadın; tıpkı erkekler gibi, duygu aramadan cinsel ihtiyaçlarını mutlaka giderilmesi gereken ihtiyaçlar sınıfına koyuyor. Doğasına aykırı olsa da birçok kadın tek gecelik ilişki sonrasında “sonuçta işim görülmüş oldu” diyor. İhtiyacı gidermek amacıyla yaşanan tek gecelik ilişkinin cazip tarafları, kadınlar için de farklı değil: Tek gecelik partnere karşı sorumluluğun olmaması ve farklı erkeklerle farklı cinsel deneyimler.

İKİ FARKLI TUTUM GELİŞTİRİYORLAR…

Tek gecelik ilişki yaşayan kadınların da bu ilişki sonrasında sergiledikleri iki farklı davranış var. Bazı kadınlar tek gecelik partnerden bir an önce ayrılmak ister, memnun olsun ya da olmasın. Tek gecelik erkeğin kendisine telefon etmesini, bir daha görüşmeyi dilemesini istemez; çünkü kadın ya yalnız hayatından memnundur ya zaten bir ilişkisi vardır ve tek gecelik partner ile görüşmeye devam etmesi tehlikelidir ya da gerçekten ait olmak isteyeceği bir erkeği bulana kadar tek gecelik ilişkiler yaşamaktadır. Bazı kadınlar ise tek gecelik ilişki olsa da beğenildiğini hissetmek ister, tek gecelik ilişki olsa da biraz duygu varmış gibi yaşansın ister ve tek gecelik partner ile iletişimini tamamen koparmaz.

TEK GECELİK İLİŞKİNİN SONUÇLARI

Tek gecelik ilişkinin “cinsel ihtiyacın giderilmiş olması” dışında hiçbir olumlu sonucu yok. Tek gecelik ilişkilerde cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma olasılığı olsa da ruhsal yaraları engellemek pek mümkün değil. Kadın da erkek de duyguları olan varlıklardır. Duyguların saf dışı bırakıldığı tek gecelik ilişkiler kadınlara verdiği kadar erkeklere de zarar verir. Yalnızlığını ve cinsel ihtiyaçlarını sürekli tek gecelik partnerlerle gidermeye çalışan kişi giderek daha da yalnızlaşır. Sadece bedeni tatmin olurken ruhu bir türlü tatmin olamaz. Suçluluk ve eksiklik hissetmeye başlar. Duygularını bastırmaya çalışır, cinsel ilişkilerinde robotlaşır ve daha önceleri ulaştığı doyum azalmaya başlar. Cinsel istekleri aşırılaşır, daha fazlasını ve daha farklısını arar. Duyguları bastırılamayacak düzeye geldiğinde çift olmanın vereceği mutluluğu hatırlar; fakat artık karşı cinse güven duyamaz. İlişki yaşamayı, sorumluluk almayı ve bağlanmayı unuttuğu için özgüvenini de yitirir.

SONUÇ OLARAK…

Yanında kıllarının ucu yuvarlatılmış, orta sertlikte ve ağız yapısına uygun diş fırçası olmayanların bazen kullan-at diş fırçası kullanması gerekebilir; fakat sürekli kullan-at diş fırçası kullanarak gerçek bir diş bakımı yapılmış olmaz.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

5 gün ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

5 gün ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

5 gün ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

5 gün ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

1 hafta ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

1 hafta ago