Categories: Cinsel Sağlık

Sevginin ve Şehvetin Dansı

Seks yapmak; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza ve hissetmeye odaklanarak, herhangi bir performans hedefi koymadan, zamandan koparak, yavaş, ritmik ve uyumlu bir şekilde salınarak, haz alıp, haz verebilme, ruhu ve bedeni bir armağan gibi paylaşabilme, kimseyi tatmin etme zorlantısı olmadan, ne olursa olsun bir şekilde boşalıp, orgazm olabilme bilim ve sanatıdır. Tangoya benzettiğim bu sanatın özü, tutkuyla sarılmaya, zarafete ve yaratıcılığa dayanan şehvetin, sevginin ve aşkın dansıdır. Seksin birinci aşaması manevi boşalma’dır. Manevi boşalma iki alt başlıktan oluşur, bunlar erotizm ve romantizm’dir. Erkeğin partnerinin manevi boşalmasını sağlayabilmesinin birçok yolu vardır ama bunların en iyi 7 yolu şöyledir: (1) aşkla dokunmak, (2) ilgiyle dinlemek, (3) birlikte kaliteli vakit geçirmek, (4) onu hayatının merkezine almak ve biricik kılmak, (5) romantizm sunmak, (6) aşkla arzulamak, (7) düzenli ve güvenli bir yaşam sunmak. Kadının partnerinin manevi boşalmasını sağlayabilmesinin birçok yolunun en iyi 7 tanesi ise şöyledir: (1) yaptıklarını ve başarılarını fark edip takdir etmek, (2) performansını överek erkekliğini onaylamak, (3) varlığına ve sunduklarına “ihtiyaç” duymak, (4) erotizm sunmak, (5) aşkla hizmet davranışlarında bulunmak, (6) mutlu etmeyi başardığını ona gülümseyerek göstermek, (7) yalnız kalma ihtiyacına saygı göstermek. Seksin ikinci aşaması ise cinsel boşalma’dır. Cinsel boşalma aşaması ise 5 alt başlıktan oluşur: (1) cinsel istek, (2) cinsel uyarılma (erkekte ereksiyon, kadında ıslanma, sulanma klitorisin sertleşmesi ve kabarması şeklinde bedensel uyarılma ve cinsel heyecan, cinsel coşku, romantizm ve erotizmin yoğunlaşması gibi ruhsal uyarılma), (3) plato (zevkli düzlük), (4) boşalma/orgazm, (5) çözülme. Kadın sekse sevgi ile erkek sekse şehvet ile hazırlanır. Yatak odasına giden süreçte, kadın erkeğe şehvet ve erotizm sunar, erkek kadına sevgisini esirgemez ve romantik davranırsa erotizmin ve romantizmin dansı başlar.

SEVGİ VE ŞEHVET…

Şehvet denince akla herkeste olmayan olağandışı bir cinsel enerji ya da aşırı veya önüne geçilemez cinsel istek fazlalığı gelir. Oysa şehvet yakın, samimi bir sevgiden öte, partnerlerin birbirlerine duyduğu, onları zamanın ve mekânın ötesine taşıyacak kadar de­rin arzu ve özlemdir. Şehvet bir haz döngüsüdür ve sevgiden çok daha güçlüdür. Şehvet heyecanlı ve karşı konulmazdır. Sevgi sıcaktır, şehvet ise yakıcıdır. Sevgi paylaşmak, şehvet ise fethetmektir. Şehvet kadın ve erkek arasındaki çekimin kaynağıdır. Kadın ve erkek birbirlerineruhlarının özünü gördükleri için değil, şehvet duydukları için âşık olurlar, sevgi sonradan gelir. Yani şehvet sevginin ateşleyicisidir. İlişkilerde kadınlar yalnızca sevgi aramazlar. Bir kadın partnerinin onu arzulamasını, ona şehvet duyumasını ister. Kadın arzuya tepki verir. Bu yüzden, partnerinin yalnızca sevgisi yetmez, arzu ve şehvetle onu istemesine ihtiyaç duyar. Erkek içinde durum benzerdir. O da kendisine anne gibi şefkat gösteren bir kadın değil, şehvetli bir âşık ister.

ŞEHVETİ ÖLDÜREN DAVRANIŞLAR

Bir kadın ve bir erkek birbirlerine duydukları şehvetle beraber olmayı arzu ederler. Ancak şehvet kaybolduğunda ya da köreldiğinde yavaş yavaş birbirlerinden uzaklaşırlar. Onları bir arada tutan şey sadece sevgidir ama bu sevgi ilişkilerinin ilk zamanlardaki gibi heyecanlı, tatminkar ve mutlu sürmesi için yeterli olmaz. İlişkilerde zaman içinde gelişen alışkanlıklar ve davranışlar şehvetin ölmesine neden olur. Bunların en başında iletişim eksikliği, tartışmalar, maddi sorunlar, birlikte yaşamanın getirdiği sorumluluklar, iş yaşamındaki sorunlar gibi yaşamın olağan akışı içinde karşılaşılması normal olan zorluklar gelir. Partnerler bu sorunlar arasında birbirlerine yeterince zaman ayırmadıklarında ve özen göstermediklerinde şehvet üzerinde su dökülmüş bir ateş gibi söner.

ŞEHVET ATEŞİNİ SÖNDÜRMEYİN

Günümüzde kadın-erkek ilişkilerinde yaşanan sorunların ve ilişkileri sona getiren faktörlerin başında şehvet yokluğu vardır. Şehvetin olmadığı ilişkiler küçük darbelerden büyük sarsıntılar yaşayacak kadar kırılgan olur, çünkü şehvet kadın ve erkeği birbirine çeken ve bir arada tutan en güçlü bağdır. Şehvet ateşini ilk günkü gibi canlı tutmak için yapmanız gerekenler, aslında yapmaktan çok zevk alacağınız şeylerdir. Bunun için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

  1. İhmal etmeyin.Partnerinize ilgi ve özen gösterin, özel zaman ayırın, güzel sözler ve iltifatlarla ruhunu okşayarak ona olan ilginizi ifade edin. Zamanla ilişkinizdeki heyecan ve romantizmin yerini monotonluğa bırakmasına izin vermeyin. Kendinize ve ilişkinize özen göstererek aşkı, çekiciliği, tutkuyu, gizemi canlı tutun.
  2. Biricik olduğunu hissettirin.Partnerinizle birlikte olduğunuz zamanı yalnızca ona ayırın. Cep telefonunuzu evin girişinde ayakkabılığa bırakın ve bilgisayarınızı tamamen kapatın. Ona özel ve değerli olduğunu ve her şeyden önemli olduğunu hissettirin.Ona olan ilginizi yalnızca birlikte olduğunuz zamanlarda göstermekle yetinmeyin. Birbiri­nize erotik notlar yollayın, telefonda konuşun ve bir araya geldiğinizde gerçekleştireceğiniz bir çılgınlık tasarlayın.
  3. Sevginizi açıkça gösterin.Partnerinize onu sevdiğinizi ve arzuladığınızı söz ve davranışlarınızla ifade etmekten asla vazgeçmeyin. Sevilmek ve arzulandığını bilmek herkes için öncelikli bir ihtiyaçtır. Bunu partnerinize onun hoşlandığı şekilde anlatmayı hiç bırakmayın.
  4. Tensel temasınızı arttırın.Durup dururken ona sımsıkı sarılın, hiç beklemediği anda bir öpücük kondurun, televizyon seyrederken elini tutun, yanağını okşayın.
  5. Aşk oyunları oynayın.Aşk oyunları, aslında bir av ve avcı hikâyesidir, hayal gücüyle sınırlı fantezilerdir. Kadınlar genelde avdır, erkekler ise avcı. Avcıya av tutkusunun hatırlatılması gerekir. Bunun için çiftin kadının av gibi yaklaşıp kaçtığı, erkeğin de bir avcı gibi tutkuyla kadını kovaladığı flört dönemini yeniden yaşayabilir. İşte kadını kadın gibi, erkeği de erkek gibi hissettiren aşk oyunlarıyla evliliği rutinden kurtarıp canlandırmak ve şehveti yeniden eve çağırmak mümkündür.
  6. Kişisel bakımınıza özel gösterin.Partnerinizle ilk kez buluşacakmış gibi her zaman temiz, bakımlı ve özenli olun. Umursamaz bir tavırla partnerinize her türlü halinizi göstermeyin.
  7. Sorumlulukları paylaşın:Ortak yaşamın tüm sorumluluklarını ve yapılması gereken işleri adil bir biçimde paylaşın. İlişkinizin ve günlük yaşamın tüm yükünü partnerinizin omuzlarına yüklemeyin. Kendi sorumluluklarınızı yerine getirmek konusunda dikkatli olun.
  8. Uyum ve dengeyi koruyun.İlişkilerde uyumun ve dengenin altın anahtarı üç maymun yöntemidir. Yani, partnerinizin yaptığı hataları görmeyin, hoşgörülü olun, söylediği güzel şeyleri duyun, hoşunuza gitmeyenleri duymayın, iyi yönlerine odaklanın, kötü yönlerini önemsemeyin.
  9. Cinsel yaşamınıza renk katın:Günlük yaşamınızda sekse öncelik verin ve partnerinizi asla geri çevirmeyin. Cinsel yaşamınızı rutininden çıkaracak fantezilerle süslemek için kendinizi hayal gücünüze bırakın.
  10. Terapistinden yardım alın:Elinizden gelen her şeyi yaptığınız hâlde, partnerinizle birbirinizden uzaklaşmaya devam ediyorsanız, en kısa sürede bir terapiste başvurabilirsiniz.
Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

3 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

3 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

3 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

3 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

3 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

3 gün ago