Categories: Erken Boşalma

Erken Boşalma – Gri Oda Tekniği

Erken Boşalma Tedavisinde, Gri Oda Tekniği ile tedavi

Gerald F. Kein tarafından geliştirilmiş olan gri oda tekniği; kişinin bilinçaltında var olan genel olumsuz düşünceleri ve duygusal enerjileri temizlemek için mükemmel bir tekniktir.

"Şimdi sayın……….., rahat, iyi, güvende, derin bir şekilde gevşemiş ve hipnotize bir şekilde kalın. Gevşekliğin ve hipnoz durumun gittikçe derinleşirken ve tamamlanırken kendini rahat, küçük ve çok hoş gri- duvarlı bir oda da bulun. Tüm klostrofobik duygularınızdan arınmışsınız. Siz bu oda tarafından çok hoş karşılandınız ve kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz."

"Bu oda küçük, yuvarlak, gri duvarlı ve kubbeli bir tavanı var. Aynı bir iglo gibi ve şimdi siz bu odanın sizin bilinçaltınız olduğunu fark ediyorsunuz, varlığınızın çekirdeği, sizin merkeziniz."

"Şimdi fark ediyorsunuz ki, duvarlara yapışmış, her tarafta, ufak ufak kâ-ğıtlar var. Bazıları kırmızı bazıları beyaz."

“Şimdi duvara yaklaşmaya başlıyorsunuz, duvara yapışmış kâğıtlardan kırmızıların sizin geçmişinize ilişkin yaşadığınız olumsuz düşünceler ve duygusal enerjiler olduğunu hissediyorsunuz. Korku, şüphe, suçluluk, nefret, kaygı, reddedilme ve mutsuzluk gibi! Geçmişinizden gelen tüm bu olumsuz, depresif, engellenmiş, yenilmiş duygu ve duygusal enerjiler bu bilinçaltı odasında saklanmış, bu küçük kırmızı kâğıt parçalarında.”

“Şimdi bunların farkındasınız! Ve bu kırmızı kâğıt parçalarını duvardan indirebilirsiniz, onları elleriniz dolana kadar, buruşturabilir ve odanın ortasında açılmış olan deliğe atabilirsiniz ve o delikte yok oluşlarını ve hiçbir şeye dönüşlerini izleyebilirsiniz. Bunlar asla geri gelmeyecekler.”

“Bunu hissedebilirsiniz, üç-dört tur, elleriniz kırmızı kâğıtlarla doluyor ve siz onları deliğe atıyorsunuz ve yok oluyorlar. İçinizdeki tüm olumsuz ve duygusal enerjilerinizden temizlenebilirsiniz. Şimdi bir dediğimde onlarla çalışmaya başlayacaksın. Ben burada sen bitirene kadar sessizce bekleyeceğim. Bu sürece girdiğinde bana haber ver, ben sana teşekkür edene kadar işaret parmağını havada tut.”

“Şimdi bire geldiğimde başla… üç.. iki.. bir!”

Sabırlı olun ve bekleyin, bazı hastalarda bu süreç 4 veya 5 dakika sürebilir. Eğer karmaşa veya strese ilişkin belirgin ipuçları gözlemlerseniz, basitçe sorun “ne oluyor?” ve buna çok benzer bir cevap alabilirsiniz: “inmeyecek!”

Terapist: “Ne inmeyecek? Hangisi?”

Hasta: “Korku!” (veya suçluluk veya korku vs.)

Terapist: “Peki, ondan kurtul. Bire geldiğimde onun direnci yok olacak ve çok az bir eforla hemen elinize düşecek, üç, iki, bir.” (Hafifçe parmaklarınızı şıklatın)

Bu noktada, eğer hasta hala karmaşa sinyalleri veriyorsa veya hala o parça çıkmıyorsa, alamadıklarının hepsini bırakabileceğini çünkü onlara istediği zaman tekrar dönebileceğini söyleyin.

“Şimdi sayın ……….. beyaz parçaları fark et. İyi, olumlu, enerji dolu, yardımcı düşünce ve duygusal enerjilerin, attığınız kırmızıların boş yerlerine tüm duvarlara muhteşem, güzel ve olumlu beyazlıklar şeklinde yayıldığını hissedin. Yerdeki delik kendini kapattıkça, içinizdeki olumlu enerjinin yeniden doğuşunu ve tüm odanın beyaza dönüşmesini hissedin. Güzel, sade, canlandırıcı, enerji verici beyaz. Derin bir nefes alın ve atmosferin sadeliğini, gücünü, kendine güvenini, sevgisini, barışını, inancını hissedin. Her bir hücrenize, varlığınızın her bir atomuna işlediğini hissedin.”

“Şu andan itibaren, an be an, dakika dakika, saat saat, gün gün bilinçdışınızdaki düşünce ve duygusal enerjiler olumlu, sakin ve çok durağan kalacak, şimdiki gibi. Senin tüm kısımların, bedenin zihnin, sakin, gerçekçi, yaratıcı kalacak ve mükemmel gibi çalışacak, aynı Tanrı’nın seni tasarladığı gibi çalışacak.” (Kısa bir sessizlik)

“Bire geldiğimde, bu görüntü tamamen silinecek ama güzel olumlu etkiler devam edecek, üç, iki, bir. Görüntü silindi ve sen güzel bir şekilde gevşedin ve hipnozdasın, güzel bir şekilde dinleniyorsun, burada ofistesin.”

(Bu kadar. Buradan sonra cinsel terapinin bir formunu kullanabilirsiniz veya basitçe hipnoz sonrası uygulamaları ve çıkma öncesi telkinlerini kullanıp kişiyi çıkarabilirsiniz.)

Bu egzersiz tüm hastalar için yararlıdır. Yalnız, bu tarz bir temizlik egzersizinden önce regresyon veya direk bilinçaltı sorgulamanın yapılmasını öneririz. Eğer başarılı olunursa bu gri oda temizleme egzersizi, kalan kirleri temizlemek için kullanılacaktır. Ama öncesinde egzersizler yapılmazsa bu tekniği birkaç kez üst üste (2–4 arası) uygulamak yararlı olacaktır. Hasta kırmızılardan birini indiremezse; bunun altında yatan iki gerçek vardır: Bu duygu onun ya problemi ile direk olarak ilgilidir veya o probleme neden olan duygudur. Tekrar eden seanslar onun kaldırılması için yararlı olacaktır.

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

VAJİNİSMUS: “BİR KAÇINMA VE ERTLEME BOZUKLUĞU”

“Vajinismus”, cinsel bir işlev bozukluğu olarak tanımlanan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında PSOAS kaslarının, pelvik…

4 gün ago

GEÇ BOŞALMA

Yoğun stres, gerginlik, anksiyete, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, suçluluk ve günahkarlık duyguları, bilinçli ve bilinçdışı düşünceler…

4 gün ago

CİNSEL FANTEZİLER VE CİNSEL AŞK OYUNLARI

“Cinsel fanteziler”, insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir. Cinsel fantezi kurmak kolaydır,…

4 gün ago

PENİSİ TAKINTI YAPMA BOZUKLUĞU

Her erkek egemen toplumda olduğu gibi ülkemizde de en aşılmaz tabularından biri penis, penis boyu…

4 gün ago

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

1 hafta ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

1 hafta ago