Categories: Erken Boşalma

Erken Boşalma – Temel Kontrol Odası Tekniği

Erken Boşalma Tedavisi, Temel Kontrol Odası Tekniği ile tedavi

Bu teknik, erken boşalma, vajinismus, engellenmiş cinsel istek, orgazm bozuklukları ve seks bağımlılığı konularının tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Hipnotik sürece, değişime karşı direnç veya bilinçdışı çatışmalarla ilgili çalışmalarla başlanması tekniğin etkililiğini arttıracaktır.

“Şimdi çok önemli bir odaya gireceksin, sinirlerin bulunduğu bir oda, beyninin hipotalamus kısmında bir kontrol odası. Burası senin tüm duygularının ve arzularının kontrol odası. Sen bu odanın içerisindeyken, rengârenk yanıp sönen ışık panellerine dikkat et. Bilgisayardan gelen sesleri, odanın ısısını ve hatta o garip kokuyu bile hissetmeye çalış. Şimdi sen bu renk cümbüşünü izlerken, değişik paneller fark ediyorsun. Senin boşalma kontrol seviyeni gösteren kırmızı renkteki bir panel dikkatini çekiyor. Ve bu panellerin üzerinde 0’dan 10’a kadar sıralanmış bazı düğmeler görüyorsun. Sıfır hiç boşalma kontrolünün olmadığını gösteriyor. 10 ise en yüksek boşalma kontrolünün olduğu, Tanrı’nın seni tasarladığı seviyedir. Kendine güvenen her erkek 10 seviyesini çok iyi bilir. Panelleri ve düğmeleri gördüğün zaman başını salla. Çok güzel. Şimdi cinsellikle ilgili olan panele bak ve bana boşalma kontrol seviyenin kaç olduğunu söyle. Hııımm. Şimdi tam karşında bulunan kırmızı düğmeye basarak bu rakamı yavaş yavaş arttır. Bunu yaparken daha farklı bir duygu hissediyorsun. Boşalma kontrol duygundaki bu değişimin farkında ol. (Duraksama). Ve şimdi senden tekrar düğmeye basmanı istiyorum, gözüken hangi numara? (Hastanın yanıtını bekleyin). Ve onu kaça kadar yükseltmek istersin? (Hastanın yanıtını takip edin). Peki, şimdi rakamı ___den ___ye yükseltirken, bedeninde değişen duyumları bana anlat. (Eğer hasta direnç gösteriyorsa, direnç kısmındaki yönergeye geçin ve sonra aşağıdaki kısımla devam edin.) Hımm. Ve şimdi penisinde ve ruhunda boşalmanı kontrol etme duygun yükselirken, ___den__’e ilerle. Ve penisindeki kasların ve aşk kaslarının özgürce kendilerini bıraktığını hisset, çok rahatsın, huzurlusun, penisinden gelen duyumlara odaklanıyorsun. Senin bunun nasıl olduğunu bilmene gerek yok çünkü bunu bilinçdışı bir şekilde biliyorsun. Tüm bu duyumlarını uyaran hormonların nasıl salındığının farkında olabilirsin, çok doğal ve şaşırtıcı bir şekilde. Boşalma kontrolünü daha fazla arttırmak için uygun zaman geldiğinde bana haber vermeni istiyorum (Yanıt için bekleyin). Peki, şimdi dereceyi __den ___’ye yükseltin, hiç zorlanmadan yükselen kontrol duygusunun tadını çıkar, bu duygu ruhunda seninle birlikte. Ve bu kontrol duygusunu tekrar arttırmak vyae bu düzeyde bırakmak ister misin? (Hastanın düzeyini belirleyip orada kalmasına izin verin. Bilinçdışı tarafından bu kontrol duygusunun 2 hafta boyunca şu anki düzeyinde bırakmanın kabul edilebilir bir şey olup olmadığı, ideomotor sinyallendirme yoluyla saptanabilir. İdeomotor bağlanma sağlandığında, posthipnotik telkinle güçlendirin. Bağlanma sağlanamadıysa aşağıdaki telkin türleri ile devam edin).

“Kendini rahatlamış, mutlu ve belki de kendi kendini kontrol edebilme yeteneğine sahip olduğundan dolayı gururlu hissedebilirsin. Bu değişimi yaşamak için kendine izin verebilirsin, ister orta düzeyde bir istek olarak kalabilir, istersen de daha yükseklere çıkarabilirsin. Veya durumun uygunluğuna göre, bilinçdışının bunu değiştirmesine izin verebilirsin. Şu andan itibaren, kendi kontrol düzeyini çok rahat bir şekilde ayarlayabildiğinden dolayı kendini çok tatminkâr hissedeceksin. Kendini u kadar kolay kontrol edebiliyor olduğunu keşfetmek senin için inanılmaz bir sürpriz. Böylelikle partnerin sana güzel bir şekilde sarıldığında, ilginç durumların geliştiğini ve ilerlediğini fark ediyorsun. Ve sen de partnerinle şehvet dolu sevişmelerinde boşalmanı gayet güzel bir şekilde kontrol ettiğinde büyük bir şaşkınlık yaşıyorsun.” (Hasta hiç bir şey hissetmiyorsa; aşağıdaki telkini verebilirsiniz.)

“Bu gerçekten ilginç değil mi? Bu durum değişimin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. İlk başladığımızda tamamen belirsizlerdi. Ve aslında neler olduğunu bilmeye hiç ihtiyacımız yok. Bu aynı bazen bir televizyon programı veya çok heyecanlı bir film seyrederken, çok garip bir şekilde filmin içinde hissedersin kendini. Ve sen orada otururken, filmin akışına kapılarak kendi beden fonksiyonlarını hissetmezsin. Ve filmdeki gerginlik arttıkça vücudundaki gerginlik de artmaya başlar ve adrenalin yükselir. Bir süre sonra, filmin heyecanı bittiğinde, her şey normale döner ve birden o rahatlığı ve farkında olmadığın tüm duyguları bedeninde hissetmeye başlarsın. Bu değişimler çok ustaca planlanmıştır, hormonlar değişmeye ve sinirler de onlara tepki vermeye başlar. Ve gerçekten bu ortamda tüm bu değişiklikleri hissedebilmenin hiçbir önemi yoktur. Ve sen serbest bırakılan hormonlarınla ilgili bir şeyler hissedebilirsin veya hissedemeyebilirsin” (Sonrasında dirençli hastaya aşağıdaki telkinler verilebilir).

“Ve ben senin ne zaman ve nerede farkı anlayacağından emin değilim. Bilinçdışın bu değişiklik ile ilgili farkındalığı, senin ihtiyaçlarının paralelinde oluşacaktır. Bu durum birden spontane bir şekilde bir duyguyu hissetmen şeklinde açığa çıkabilecektir. Belki de bu ilerleyen değişim zaman içerisinde yükselme gösterecektir. Ve ben gerçekten bu değişiklikleri yarın mı, daha ertesi bir gün mü yoksa haftaya mı fark edeceğin konusunda bilgi sahibi değilim. Ama ilginç bir şekilde, kendinin değiştiğini, kendin yürekten hissedeceksin.” (Bu tarz dirençli hastalarda verilebilecek bir başka etkili telkin ise şudur.)

“Ve sen bunun ne kadar zaman sonra gerçekleşeceğini merak ediyor olabilirsin, bilinçdışın kendini hazır hissettiği zaman, işte o zaman rakamı daha yükseklere ilerletebilirsin, istediğin her zaman. Önemli olan tek şey senin hislerin. Bu nedenle dokunulan yerlerine odaklan. Cinsel hazzı ve hareketleri deneyimle. Duyguları ve hisleri yaşa. Sadece hazzı deneyimle, başka hiçbir şey önemli değil. Aynı ……..(güzel bir zamanına örnek verin) olduğu gibi. Her şey o zamanki gibi aynı, aynı düzeyde heyecanlı. (Telkin yaş gerilemesi veya zihinsel bir yaşantının tekrarı ile bağlanabilir). Merak ediyorum, ne kadar heyecanlı ve tahrik olmuş durumdasın heyecanı parmak uçlarından burnuna kadar tüm hücrelerinde hissedebiliyor musun? Ama boşalmıyorsu, çok haz alıyorsun, bu hazzın devamını istiyorsun. Bu anın keyfini çıkarmak için bir yol bulup bulmadığını merak ediyorum. Kendin bununla ilgili bir yol bularak kendi gelişimini ve değişimini gerçekleştirebilirsin. Bazı insanlar başkalarını memnun etmek için bu durumun içine giriyorlar. Bazıları bunun çok önemli bir yetenek olduğunu düşündükleri için yapıyorlar. Bazıları sadece merak ediyorlar. Bundan zevk almanın birçok yolu var. Ve ben senin hangi yöntemi bulacağını merak ediyorum. Partnerine zevk verebilen biri yolun yarısını kat etmiş demektir. Ama aynı zamanda kendisinin de zevk alması önemlidir. Bunu talep etmek için yönlendir, odaklan, önemse ve tamamen olayın içinde ol. Haz vermeyi ve almayı öğrenmek iyi bir sevgili olmak için çok önemlidir. Kontrolü elden bırakmayı kontrole sahip olmadan yapamazsın, dolayısıyla ihtiyacın olan şey kontrolü ele almak. İstediğin zaman uyarıcıyı talep et ve tam istediğin şekilde al. Hazır ol ve sadece istediğini al sana yapılan şeylerin kontrolcüsü olarak kontrolü elinde tutmanın keyfini çıkar. Biraz önce senden çıkan ve senin odaklanmış olduğun bu duyguları, eşin senin bacaklarına ve bedenine dokunduğunda da hissedeceksin ve ona da odaklanacaksın. Artık bundan sonra çok tatminkâr bir cinsel yaşamın olacak, kendine inan ve güven.”

Cem KEÇE

Share
Published by
Cem KEÇE

Yeni İçerikler

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

Beş duyu ile alınan cinsel uyaranlar ve cinsel fantezilerle beyinden kalkan cinsel uyarılar omurilik üzerinden…

4 gün ago

ERKEN BOŞALMA KADER DEĞİLDİR

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan “erken boşalma”, cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin…

4 gün ago

İNSANIN 8 TEMEL İHTİYACI

İnsanın 8 temel ihtiyacı vardır, bunlar; (1) yaşamda kalma ihtiyacı, (2) bir gruba ait olma…

4 gün ago

KADIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ

Halk arasında “cinsel soğukluk”, “libido kaybı” veya “frijidite” olarak bilinen ve en sık görülen cinsel…

4 gün ago

ALDATMA ALDATILMA İHANET ETME

“Sadakatsizlik”, duygusal ve ilişkisel depremlere yol açan aldatmanın gölgesidir. Bu nedenle çok yanlış ve yıkıcı…

4 gün ago

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRMANIN SIRLARI

Cinsel sağlık ve performans, genel sağlık ve yaşam tarzıyla çok yakından ilişkilidir. Sağlıklı bir yaşam…

4 gün ago